Nilüfer Belediyespor Başarıya Doymuyor

Nilüfer Belediyespor, 17 yılda dev bir spor kulübü haline geldi. 23 ayrı branşta mücadele eden 2019 lisanslı ve 342 alt yapı sporcusunu bünyesinde bulunduran Nilüfer Belediyespor Kulübü, 2016 yılında da sayısız başarı elde ederek adından söz ettirdi.

Nilüfer Belediyespor geçen 17 yılda büyük başarılara imza attı. Yeni dönemde Fırat Emiroğlu’nun başkan seçildiği Nilüfer Belediyespor, bugün 23 ayrı branşta mücadele eden 2 bin 19 lisanslı ve 342 alt yapı sporcusunu bünyesinde bulunduran 2 bin 360 üyeli dev bir spor kulübü haline geldi. Mavi, yeşil ve beyaz renklerini taşıyan Nilüfer Belediyespor sporcuları, atletizm, basketbol, briç, bilardo, bisiklet, bocce, bowling, boks, bedensel engelliler eskrimi, cimnastik, dart, dijital oyunlar, halk oyunları, hava sporları, hentbol, kayak, karate, özel sporcular, squash, masa tenisi, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında müsabakalara katılarak önemli başarılar elde ediyor.

Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri aynı zamanda spor kulübünün idari merkezi. Nilüfer Belediyesi Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi, Konak Olimpik Yüzme Tesisleri, Çalı Kapalı Yüzme Havuzu, Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi ve Barış Spor Salonu da Nilüfer Belediyespor’un hem karşılaşmalarını gerçekleştirdiği hem de sporcu eğitimleri için kullandığı tesisler arasında.

Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, dünyanın en değerli kadın voleybol ligleri arasında bulunan, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ülkeler sıralamasında ilk sırada yer alan Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele ediyor. Yılda 28 maç yapan Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı elde ettiği başarılarla taraftarlarını sevindiriyor. Nilüfer Belediyespor Küçük Kızlar Voleybol Takımı 2015-2016 sezonunda Türkiye üçüncüsü olarak başarısını taçlandırırken, Minik Kızlar kategorisinde de mavi yeşil beyazlılar Türkiye üçüncüsü oldu.

Erkekler Süper Ligi’nde yer alan Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı birçok kez Avrupa kupalarında mücadele etti. Takım, Türkiye liglerinde ikincilik ve Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı gösterdi. Nilüfer Belediyespor Küçük Erkekler Hentbol takımı da 2016 Türkiye Şampiyonu oldu.

Atletizm takımı başarıya doymuyor

Nilüfer Belediyespor Atletizm Takımı 2016 sezonunda altın çağını yaşadı. Mavi yeşil beyazlı sporcular, Türkiye Finalleri’nde, Fenerbahçe, Enka ve Bitlis gibi büyük kulüpleri geride bırakarak Yıldızlar kategorisinde şampiyon oldu.

23 branşta faaliyet gösteren Nilüfer Belediyespor 2015-2016 sezonunda jimnastik, yüzme, bisiklet ve eskrimde de büyük başarılar elde etti. Cimnastik ve yüzme takımları Türkiye üçüncüsü olurken, Hollanda’da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Eskrim Dünya Şampiyonası’na katılan Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı’ndan Hakan Akkaya, Erkekler Epe branşında Dünya ikincisi, U23 Erkekler Flöre branşında Dünya üçüncüsü oldu.

Nilüfer Belediyespor bisikletçileri de katıldıkları farklı yarışlarda Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye ikinciliği elde etti. Nilüfer Belediyespor Boks Takımı, Bursa Boks İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Büyükler Boks Şampiyonası’nda başarı gösterdi. 75 kiloda ringe çıkan Nilüfer Belediyesporlu Alperen Sefer rakiplerini geçerek Bursa şampiyonu oldu.

Öte yandan Nilüfer Belediyespor’un milli master atleti Dr. Murat Kaçar da Türkiye Şampiyonluğu, Balkan ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra Nilüfer’e dünya ikinciliğini kazandırdı.

Spor okulları

Nilüfer Belediyespor’un 2000 yılından bu yana düzenlediği spor okulları, yaz ve kış aylarında binlerce çocuğu sporla buluşturuyor. yaz spor okullarında 2016 yılında 3 bin 370 çocuk katılarak spor yapma imkânı buldu. Toplam 9 branşta düzenlenen yaz spor okullarına 6-14 yaş grubundaki çocuklar katıldı.

Spor kenti Nilüfer’de okulların açılması ile birlikte kış spor okulları başladı.

6-16 yaş arasındaki öğrencilere yönelik düzenlenen kış spor okullarında da 9 branşta eğitimler gerçekleştiriliyor. Kurslar 8 dönem devam edecek.

Kaynak: İHA