Karateciler Balkanlara Çıkarma Yaptı

Karate Milli Takımı, 9-11 Aralık tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Şampiyonası için 100 kişilik kafile ile turnuvanın düzenleneceği Saraybosna kentine vardı.

Bu yıl Bosna Hersek’in ev sahipliğinde düzenlenen 17. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Şampiyonası’na geniş bir sporcu listesiyle katılım gösteren Karate Milli Takımı, son hazırlıklarını tamamlayarak başlama saatini beklemeye koyuldu.

Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan yaklaşık 863 sporcunun katıldığı şampiyonada üç gün boyunca 10 takım, 33 ferdi olmak üzere toplam 43 dalda madalya sahiplerini bulacak.

Vogoska Spor Salonu’nda düzenlenecek organizasyonda Türkiye, toplam 78 sporcu ile tüm kategorilerde madalya için mücadele edecek.

Geçtiğimiz yıl Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde yapılan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Balkan Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı, 7 altın, 3 gümüş, 5 bronz toplamda 15 madalya çıkarmayı başarmıştı.

Esat Delihasan: "Geleceğimiz gençlerimize emanet"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgularken, alt yaş gruplarında mücadele eden sporcuların geleceğin yıldız adayları olduğunun altını çizdi. Delihasan, "İyi ve güçlü bir altyapıya sahibiz. Bunu katıldığımız her turnuvada açık bir şekilde görüyoruz. Gençler bizim geleceğimizdir. Onlar sayesinde geleceğimize umutla bakıyoruz. Organizasyonda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza ve antrenörlerimiz ile hakem arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA