İşte son 16'ya kalan takımlar!

Grup maçları sonunda Monaco, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Leicester City, Porto, Juventus ve Sevilla son 16 turuna kaldı

Şampiyonlar Ligi'nde altıncı maçlarla beraber grup aşaması sona erdi. Son geceden akılda kalanlar burada...

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması bu gece oynanan maçlarla tamamlandı, heyecan son 16 turundaki mücadelelerle devam edecek. Fakat önce son grup gecesindeki karşılaşmalara bir göz atalım.

F Grubu'nda lideri belirleyecek karşılaşmada Real Madrid ve Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldiler. Ev sahibi ekip maça üstünlüğü koydu ve golcüsü Benzema'yla zorlu rakibi karşısında 2-0 öne geçti. Fransız santrfor böylece Şampiyonlar Ligi'nde 50 gol barajına ulaşan 6. oyuncu olmuş oldu.

Ancak pes etmeyen Dortmund, Aubameyang'la farkı bire indirdi, 89'daysa Reus skoru 2-2'ye taşırken, takımını da liderliğe taşıdı.

Milli oyuncumuz Emre Mor karşılaşmada 61. dakikada oyuna dahil oldu.

Gruptaki diğer maçta ise Legi Varşova, Guilherme'nin golüyle Sporting'i 1-0 mağlup ederek yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı.

İşte son 16'ya kalan takımlar!


ÇALHANOĞLU'NDAN ASİST

E Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyen Monaco, gruptan çıkmayı garantileyen diğer takım Leverkusen'e konuk oldu. Yurchenko, Brandt ve De Sanctis'in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılan Leverkusen'de Hakan Çalhanoğlu, ikinci golün asistine imza attı ve Şampiyonlar Ligi'ndeki 20. maçında 11 gole katkı yapmış oldu. (5 gol, 6 asist)

Grubun diğer maçındaysa Tottenham sahasında CSKA'yı Alli (2) ve Kane'in golleriyle 3-1 geçti ve Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

İşte son 16'ya kalan takımlar!

JUVENTUS VE SEVİLLA İKİNCİ TURDA

H Grubu'nu lider tamamlayan Juventus sahasında iddiasız Dinamo Zagreb'i Gonzalo Higuain ve Daniele Rugani'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Grubun diğer maçı ise gecenin tek golsüz maçı oldu, Sevilla ve Lyon 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Sevilla, bir üst tura adını yazdırırken Lyon Avrupa Ligi'ne yol aldı.

İşte son 16'ya kalan takımlar!

PORTO'DAN LEİCESTER'A FARK

G Grubu'nda liderliği garantileyen Leicester deplasmanda Porto'nun konuğu oldu. Porto, mutlak galibiyete ihtiyacı olan maçta İngiliz ekibine acımadı ve sahadan 5-0 gibi farklı bir skorla ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nde son 16 vizesini kaptı.

Grubun diğer maçındaysa Kopenhag, Brugge'ü deplasmanda 2-0 mağlup ederek Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.