Başkan Çakır'dan Yeni Malatyaspor Sitemi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor’un maçlarına yeterli ilgiyi göstermemesiyle ilgili futbolseverlere sitemde bulunarak, “Gerçekten yazık oluyor. Eğer Malatyalı isek, Malatyasporlu isek bunlar sözde kalmamalı” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, takımın mali yapısı, ligdeki gidişatı ve bu sezonki şampiyonluk şansıyla ilgili İHA’ya açıklamalarda bulundu.

"Kimsenin emeği kalmaz"

Çakır, son günlerde takımın aldığı başarısız sonuçları futbolculara ödeme yapılmamasıyla ilişkilendirilmesine değinerek, “Kimsenin emeği kalmaz. Gecikme olabilir ama takımın genel manadaki finansal yapısı iyi olduğu için ciddi bir ekonomik sorun yaşanmaz. Bizim takımımızdan, futbolculardan beklediğimiz azimli, yürekli, o sahaya bir sorumlulukla çıkması” dedi.



“Takımın iyi oynaması her zaman bizlere ümit veriyor”

Son 3 haftadır maçlarda çok heyecanlandığını söyleyen Başkan Çakır, “Biraz şanssızız. Top oynamamıza rağmen, neticeye baktığınız zaman o oyunun neticesi değil. Takımın iyi oynaması her zaman bizlere ümit veriyor. Zaman zaman kötü olduğu maçlarda oluyor ama genel manada diğer takımların mali yapılarına, futbolcu kadrolarına bakıldığında Malatya’yı şu anda başarılı görebiliriz” diye konuştu.



Malatya maça gelmiyor”

Ahmet Çakır, Malatyalıların maça gitmediğini de ifade ederek, “Malatya maça gelmiyor. Gerçekten yazık oluyor. İnsanların gönlünde Malatyaspor var, onu biliyoruz. Ama takıma destek için de her zaman stada gelinmesi lazım. Orada seyrine doyum olmayan, çekişmeli maçlar var. Malatya’nın bu seneki hiçbir maçında sırf defans yapan, savunmada kalan sıkıcı bir maçı görmedik. Gerçekten kontrataklar olsun, mücadele olsun, o sahaya gitmenize değecek bir futbolu görüyorsunuz. Tüm hemşehrilerimden istediğim özellikle bu maçlara herkesin gelmesi. Eğer Malatyalı isek, Malatyasporlu ise bunlar sözde kalmamalı” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin emeği kalmaz, onu söyleyeyim”

Başkan Çakır, takımın ekonomik durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunarak, “İş adamlarımızla görüşmelerde bulunduk. Bakanımız olsun, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz olsun toplantılar yapıyoruz İstanbul’da. İnşallah iş adamlarımızın da desteklerinin bir kısmı alındı. Desteğin maddi olarak daha da arttırılması lazım. Malatyaspor’un bu sezon kendini daha kabul ettirir, iddialı, favori bir takım olduğunu herkes kabul ediyor. Bize düşen o disiplinli, sahada yılmayan, mücadele eden bir ekibi görmek. Tabi ki bunun finans yönü kolay değil. Yönetimde elinden geldiği kadar ciddi bir mücadele içerisinde. Genel tabloya baktığınızda ligde 5 takım saydığınızda bunlar birisi de Yeni Malatyaspor. Ödeme sıkıntıları mutlaka yaşanacaktır. Sağ olsun arkadaşlar gayret ediyorlar. Yani kimsenin emeği kalmaz, onu söyleyeyim. Gecikme olabilir ama takımın genel manadaki finansal yapısı iyi olduğu için ciddi bir sorun, ekonomik olarak yaşanmaz. Bizim takımımızdan, futbolcularımızdan beklediğimiz o sahaya bir sorumlulukla çıkması lazım. Teknik heyetimiz, antrenörümüz gerçekten başarılı, heyecanlı ve takımına inanmış bir yapısı var. Çok olumlu bir tablo var ortada” diye konuştu.

Kaynak: İHA