Yeşilgiresun Belediyespor'da Transfer Çalışmaları

Kulüp başkan yardımcısı Güneş: '5 numara pozisyonu için oyuncu arayışımız devam ediyor. Bazı isimlerle görüşüyoruz. Bütçemize göre en uygun oyuncuyu en kısa sürede transfer etmeyi planlıyoruz'

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'un kulüp başkan yardımcısı Sertaç Güneş, transfer çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya'ya transfer olan Sloven oyuncu Rasid Mahalbasic'in takımda kalması için ellerinden geleni yaptıklarını ancak İspanya'nın CB Baloncesto Sevilla Kulübünün oyuncuya kendilerinden daha iyi şartları içeren kontrat sunması nedeniyle bunda başarılı olamadıklarını belirtti.

Mahalbasic'in takımdan ayrılmasıyla kadrolarında yer alan önemli bir oyuncuyu kaybettiklerini aktaran Güneş, şöyle konuştu:

'Oyuncu geçen sezon son kadrosunda yer aldığı takımdan aldığı ücretin yarısının da altında bir rakama bizde oynamayı bir şartla kabul etti. Sözleşmesine devam eden sezonun ikinci ayından sonra kontratın her iki tarafça istenildiği takdirde feshedilebileceği maddesinin koyulmasını istedi. Biz de hem bütçemize göre bu kalitede başka bir oyuncu bulamayacağımız ve ligin başlamasına birkaç gün kalması nedeniyle Mahalbasic'in şartını kabul ettik. Performansından memnun kaldığımız oyuncuya sezon içinde kontratını yükseltmeyi önerdik ama İspanya'dan gelen teklife yaklaşmamıza bütçemiz izin vermedi. Durum böyle olunca da oyuncu takımımızdan ayrıldı.'

Güneş, yönetim olarak 5 numara pozisyonuna transfer yapmak için girişimlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, '1-2 haftadır 5 numara pozisyonu için oyuncu arayışımız devam ediyor. Bazı isimlerle temasa geçtik ve kendileriyle görüşüyoruz. Bütçemize göre en uygun oyuncuyu en kısa sürede transfer etmeyi planlıyoruz.' diye konuştu.

Başkan yardımcısı Sertaç Güneş, 12 Aralık Pazartesi günü konuk edecekleri Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasını kazanarak kötü gidişe son vermek istediklerini dile getirerek, 'Zor bir maç bizi bekliyor. Darüşşafaka Doğuş maçını kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Baktığınız zaman iyi bir takımız. Hedeflerimiz ve ideallerimiz var. Oyuncular da bunun farkında. Rakibimiz karşısında kazanarak kötü gidişata son vermek ve ligde yeniden yükselişe geçmek istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA