'Geleceğin Şampiyonlarını Yetiştirmek İçin Çalışıyoruz'

Erzurum'da yaşları 1114 aralığındaki 25 sporcu, milli kayakçı olmak için gelişim kampına katıldı TKF Gelişim Kampı Sorumlu Antrenörü Öğüt:'Umarım bu çocuklar A takıma girerek ülkemizi yurt dışında temsil etmeye hak kazanırlar' Kayakçı Elber Adabulutlu:'Hedefim daha iyi yerlere gelerek olimpiyatlarda yarışmak'.

YUNUS HOCAOĞLU - Türkiye'nin bin 890 rakımdaki en yüksek şehirlerinden olan ve kış turizminde adını dünyaya duyuran Erzurum'da yaşları 11-14 aralığındaki 25 sporcu, milli kayakçı olmak için gelişim kampında mücadele ediyor.

Türkiye Kayak Federasyonunun (TKF) projesi ile Doğu ve İç Anadolu bölgelerindeki çeşitli illerden seçilen sporcular, Palandöken Kayak Merkezi'nde girdikleri kampta, deneyimli hocalardan aldıkları eğitimle hem teknik öğreniyor hemde milli kayakçı olmak için ter döküyor.

Kış turizminde her yıl yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Palandöken'de, 12 ve 14 yaş altı kategorisindeki sporcular, her gün iki antrenmanda federasyona bağlı milli kayakçılardan ders alıyor. Kamp sonrası yaş gruplarında müsabakalara katılacak çocuklardan başarılı olanlar, milli takıma seçilecek.

TKF Gelişim Kampı Sorumlu Antrenörü Mesut Öğüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve İç Anadolu bölgelerinden kayak sporunda geliştirme amaçlı 25 sporcu belirlediklerini söyledi.

Seçilen sporcuların daha çok dezavantajlı çocuklardan oluştuğunu belirten Öğüt, şöyle konuştu:

'Bu çocuklar dezavantajlı. Doğu Anadolu'da birçok ilde özel kayak kulübü yok. Federasyonumuz da böyle bir proje hazırladı. Doğu illerinde kayak biraz pahalı bir spor olduğu için ekonomik olarak yetersiz fakat bu işe yetenekli olan çocukları seçtik. Bu çocukların arasında kayak yapmaya yeni adapte olan çocuklar da var. Fakat kamp sürecinde hepsinin geliştiğini gördük. İlk defa kayak yapan ile daha önce yapmış çocuklardan karma bir ekip oluşturduk.'

Öğüt, 8 antrenörden oluşan bir ekibe sahip olduklarını aktararak, '25 sporcumuzu şu an yarışmalara hazırlıyoruz. Burada çocuklara 100'e yakın teknik öğrettik. Bu ekibin hepsi geçmişte milli takımlarda yarışmış, Türkiye ve Avrupa'da kayak yapmış deneyimli hocalar. Bu hocalarımızın deneyimlerini çocuklara aktarmaya çalışıyoruz. Herkes bu taşın altına elini koyarak onların iyi bir sporcu olması için çaba gösteriyor. Yani geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için bütün çabamızla çalışıyoruz. Umarım bu çocuklar A takımına girerek ülkemizi yurt dışında temsil etmeye hak kazanırlar.' ifadelerini kullandı.

- 'Sporun yanında okul dersleri için etüt programı yaptık'

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TKF'nin gayreti ve desteğiyle Erzurum, Kars, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Bartın ve Kayseri'den sporcu seçtiklerini anlatan Öğüt, daha çok ilden sporcuyu kampa dahil ederek ülke olarak kayakta ön sıralarda yer almak için mücadele ettiklerini belirtti.

Sporcuların eğitim hayatını da takip ettiklerini dile getiren Öğüt, şunları kaydetti:

'Biz bu çocukları eğittikten sonra hocaları aracılığıyla özellikle okullarını takip ediyoruz. Burada spor yapmanın yanında okul dersleri için etüt programı yaptık. Hocalarımız, üniversite mezunu ve onlara matematik, fen, fizik gibi birçok derste yardım ediyoruz. Bu çocukların belki çok iyi kayak yapmasının önemi yok ama amacımız onları sporla bütünleştirip yıldız olarak yetiştirmek.'

- Sporcu Adabulutlu: 'Hedefim olimpiyatlarda yarışmak'

Bitlis'ten geldiğini ifade eden 14 yaşındaki sporcu Elber Adabulutlu 'Antrenmanlarda ilk başlarda tekniğimizi geliştiriyoruz. Burada hocalarımız bize kayak yapmanın teknik yönlerini gösteriyor daha sonra kapı çalışmalarına geçiyoruz. Bu çalışmalarla hocalarımız bize hatalarımızı söyleyince onları düzeltmeye çalışıyoruz. Hedefim daha iyi yerlere gelerek olimpiyatlarda yarışmak.' diye konuştu.

Sporculardan 11 yaşındaki İrem Öykü Cihangir de Kars'tan geldiğini, kampta kendini geliştirmek ve yaşıtları içinde derece yapmak istediğini söyledi.

Kaynak: AA