FIS Snowboard World Cup, Kayseri'de Düzenlenecek

Uluslararası Kayak Federasyonu (IFS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Dünya Kupası’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bu sene Kayseri’nin ev sahipliği yapacağı Snowboard Dünya Kupası 4 Mart 2017’de Erciyes’te düzenlenecek. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve Kayseri Erciyes YK Başkanı Murat Cahid Cıngı katıldı.

Erciyes etabı tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Şampiyonanın bir kez daha Türkiye’de düzenlenecek olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu karar ülkemizin kış sporlarındaki potansiyelinin büyüklüğünü göstermektedir. Tabi biz işe dünya kupalarıyla başladık. Ama asıl hedefimiz Kış Olimpiyatlarını almak. Kayseri’yi de Alpler standartlarında kayak ve turizm merkezi yapmak için çalışıyoruz. Bu yarış kentimizin uluslararası tanıtımında büyük rol oynayacak” dedi.



Yarar: “Kayak sporun ötesinde bir değer taşımaktadır”

Dünya’da kayak dendiği zaman bölgesel kalkınmayı sağlayacak tek spor olarak akla gelmesi gerektiğini dile getiren Erol Yarar, “Bu vizyonu dünyayla bütünleştiremezsek o bölgeyi kalkındırma çabalarımızda sekteye uğrar. Bundan dolayı bizim federasyon olarak vazifemiz Türk kayağını geliştirmenin yanında bölgelerin kalkınmasını da sağlamaktır. Kayak sporun ötesinde bir değer taşımaktadır. Bölgesel kalkınmaya da destek vermektedir. Biz son Dünya Kupası’nda bütün olumsuzluklara rağmen bütün araçlarımızı seferber ederek hepsinin üstesinden geldik. Bu gayretimizi de gördüklerinde de tekrar şampiyonayı Kayseri’de yapma imkanına kavuşmuş olduk. Ayrıca bundan sonra da Kayseri’de bir Dünya Şampiyonası yapma arzumuz var. Bu çok daha büyük bir organizasyon. Buna adeta 5 yıl önceden hazırlanmamız gerek. İnşallah bu mücadeleyi de verip kazanacağız. Son olarak bu sürekliliği sağlamamıza destek olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Çelik: “Avrupa’nın en büyük kış sporları merkezinden birine sahibiz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, böyle bir şampiyonaya tekrar ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Yaklaşık 200 milyon Euro yatırım yaptık. Bu işe çok para harcadık. Ama sonunda Avrupa’nın en büyük kış sporları merkezinden bir tanesine sahip olduk. Pist uzunluğumuz 102 km, halat uzunluğu 23 km olan 18 ayrı mekanik tesisimiz var. Erciyes’e gelen sporcu her gün farklı pist ve zorluklarda kayabilme imkanına sahip oluyor. Pistlerimizin yüzde 60’ı suni karla da destekleniyor. Geçen sene gerçekleştirdiğimiz organizasyondan alnımızın akıyla çıktığımız gibi inşallah bu sene de organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA