Başkan Uysal'dan İşitme Engelliler Spor Kulübüne Destek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya İşitme Engelliler Spor Kulübü’ne malzeme desteğinde bulundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın her Çarşamba belediye fuayesinde Turunç Masa’da gerçekleştirdiği randevusuz görüşmeler devam ediyor. Başkan Uysal’ın Turunç Masa’da saat 08.30’da başlayan mesaisi başkanlık makamında da devam etti.

Başkan Uysal’ın bu haftaki ziyaretçileri arasında Antalya İşitme Engelliler Spor Kulübü yönetimi ve sporcuları vardı. Yasin Karasu başkanlığındaki kulüp üyelerine Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da eşlik etti. Ziyarette Başkan Uysal, kulübe malzeme desteğinde bulundu.

Muratpaşa’da engellilerin hayatın her alanında var olmaları için temel hizmetlerden sosyal hizmetlere büyük bir yapılanma içinde olduklarını belirten Başkan Uysal, “Engellimizin evinden çıktığı anda başlayan bir yapılanmadan bahsediyorum. Engellilerimiz eve hapsolmayacak. Güvenliğinden emin olduğu kaldırımdan geçerek istediği yere ulaşacak, Muratpaşa Belediyeme gelirsem ‘Acaba tekerlekli sandalye ile hareket edebilir miyim?’ gibi bir soru hiç aklına gelmeyecek” diye konuştu.

Bu tip temel hizmetlerin yanı sıra engelli bireylerin Muratpaşa Belediyesi’nin bir telefon kadar yakın olduğu bilmesi ve bu güveni hissetmesi için de sosyal hizmetlere önem verdiklerini belirten Başkan Uysal, “Artık Muratpaşa’da evinden çıkmayacak durumda olan bir engellimiz, ‘Turunç Masa’nın 444 8 007 numaralı telefonunu ararsam ihtiyacım bir ekmek dahi olsa onu bana getirir’ gerçeğini biliyor. ‘Hastaneye gideceğim ama aracım yok’ dediği anda Komşu Taksimizin kapısının önünde olduğunu bilir. Ama biz tüm bunları yaparken engellilerimizin özellikle spor sahalarından sergiledi mücadele bize de güç veriyor. Kararlılıkla bu çalışmalara devam etme azmi veriyor.”

Kaynak: İHA