Aydın'da ÜNİLİG Heyecanı Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite sporlarına yeni bir heyecan katmak ve spor kültürünün yaygınlaşması adına 2016-2017 sezonu ÜNİLİG Voleybol grup müsabakaları başladı.



Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı Üniversiteler Ligi (ÜNİLİG) Voleybol Grup Eleme müsabakalarına erkekler grubuna Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi katıldı.

Bayanlar grubunda ise İzmir Yaşar Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi voleybol takımları mücadele edecek. Müsabakalar 06 - 08 Aralık 2016 tarihleri arasında Efeler Atatürk Spor Salonunda gerçekleşecek.

İlk Galibiyet Manisa Celal Bayar Üniversitesi Erkek Voleybol Takımından

Grup müsabakasında ilk maçı olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Erkek Voleybol takımı karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçın ardından gülen taraf Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni 3 -1 mağlup etmeyi başaran Manisa Celal Bayar Üniversitesi oldu.

Ünilig Voleybol Erkek Grup elemelerinin ikinci maçında sahaya çıkan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Denizli Pamukkale Üniversitesi’ni 3-0’lık bir skorla rahat geçerek grupta galip gelen ikinci takım oldu.

Bayanlarda İzmir Yaşar Üniversitesi’nden Farklı Galibiyet

Ünilig Voleybol Bayanlar Grup Elemelerinin ilk maçı İzmir Yaşar Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi arasında oynandı. İzmir Yaşar Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı 3 - 0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Bayan grubunun ikinci maçı olan Denizli Pamukkale Üniversitesi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Günün en çekişmeli maçı olarak nitelendirilen müsabakada Denizli Pamukkale Üniversitesi Isparta Süleyman Demirel Üniversitesini 3 - 2 mağlup etmeyi başardı.

Kaynak: İHA