'Asla Umutsuz Değiliz'

Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay: 'Zor bir müsabaka olacak ama asla umutsuz değiliz' Orta saha oyuncusu Mehmet Güven: 'Rakibimizden çekinmiyoruz'.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nun son haftasında yarın İsviçre temsilcisi Zürih'i konuk edecek Osmanlıspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, 'Zor bir müsabaka olacak ama asla umutsuz değiliz.' dedi.

Osmanlı Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akçay, Zürih ile gruptan çıkma adına önemli bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Akçay, oyuncuların ve yönetimin UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olmayı kendisinden daha çok istediğini belirterek, 'Her zaman söylüyorum, kendi ligimizi daha çok önemseyen bir teknik adamım. Oyuncularım, camiamız, yönetim kurulumuz, başkanımız, bunu (Avrupa kupaları) benden çok daha fazla istiyor. En arkada kalan benim ama onlar için ben de çok istiyorum. Umarım, yarın akşam Avrupa Ligi'nde grupları geçen taraf biz oluruz.' diye konuştu.

Zürih'in oyun tarzının Osmanlıspor'a benzediğine işaret eden Akçay, 'Bize yakın, kompakt bir yapıda oynayan, fiziksel gücü yüksek bir takım. Kariyerleri açısından gelecekleriyle ilgili beklentileri fazla olan oyunculardan kurulu bir ekip.' değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli teknik adam, İsviçre 2. Ligi'nde mücadele etmesine rağmen Zürih'in grupta iyi maçlar çıkardığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Steaua Bükreş ve Villarreal'e kafa tuttu. Hatta ilk maçta bizi mağlup ettiler. Oyuncu yapısı çok yüksek seviyede gözükmese de kariyer açlığı içerisindeki futbolculardan kurulu bir gruba karşı oynayacağız. En tehlikeli olanı da bu. Bu nedenle onlardan daha fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız. 'Ondan sonra üzerine koyacağımız şeyleri inşaa etmeliyiz' diye bir strateji geliştirmemiz gerekiyor. Yarın akşam camiamız, bizler, oyuncularımız için zor bir müsabaka olacak ama asla umutsuz değiliz. Takdiri Allah'a bırakacağız.'

'Zürih'te özel önlem alacağınız futbolcu var mı?' sorusuna Akçay, 'Cavusevic, fiziksel olarak güçlü bir oyuncu. Stoperler üzerinde baskı oluşturabilen, onlara bazı zorluklar çıkarabilen bir oyuncu. Özellikle ligde daha fazla oynatılan Kone, orta sahada Kukeli var. Bunlar belki şut olarak etki oluşturan oyuncular ama biz bireysel oyunculara takılmak yerine her şeyimizi birlikte yaparak, yardımlaşarak çözmeye çalışacağız. Ancak dikkatimizi verecek olduğumuz oyuncular olacak.' yanıtını verdi.

Akçay, gruptan çıkmak için Osmanlıspor'a beraberliğin yeteceğinin hatırlatılması üzerine ise 'Bu algıyla başlamak tehlikeli. Sonuçta kazanmak bilinciyle başlayıp, sonunu beklemek daha uygun bir strateji. Elimizdeki beraberlik avantajını bir noktada müsabakanın belli süresinden sonra düşünmek daha mantıklı. Başlangıçta oyununuzu bu avantaj üzerine kurgularsanız, çok fazla yarar getirmeyebilir.' ifadelerini kullandı.

- 'Hakem hatalarına takılmamalıyız'

Beşiktaş'ın, Dinamo Kiev ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında penaltı pozisyonundaki hakem kararıyla ilgili soruyu tecrübeli teknik adam, şöyle cevapladı:

'Geçmişten beri ülke olarak baskı altında tutulan ve çok fazla iletişim kuramadığımız gerçeği var. Şunu da kabul etmeliyiz, bu tür hakem hataları herkes için geçerli olabillir. Bizim bu hakem hatalarına takılmaktan daha çok, futbolumuzun kalitesini yükseltmek ve baskı oluşturma konusuna biraz kafa yormamız gerekiyor. Adaletsizliğin sadece bize yapıldığı takıntısıyla gidersek önümüzü aydınlatmamış oluruz. Onu düşüneceğiz, neden öyle olduğunu sorgulayacağız ama takılmayacağız. Kaliteyi yükseltme yönünde çalışmalı ve algıyı o yönde yönlendirmeliyiz. Öbür türlü geriye doğru bir dönüş olabilir. Beşiktaş'ın direncini o penaltı kırdı mı? Evet.'

- Mehmet Güven: 'Üst tura çıkmak istiyoruz'

Osmanlıspor'un orta saha oyuncusu Mehmet Güven ise 4 takımın da son 32 turuna yükselme şansının bulunduğunu hatırlatarak, bu durumun grupta son maçları çekici bir hale getirdiğini belirtti.

Önemli bir rakibe karşı oynayacaklarını vurgulayan Mehmet, 'Grupta neler yapabileceklerini önceki maçlarda gösterdiler. Futbolcular, kulübümüz, teknik heyet ve ülkemiz için her anlamda önemli bir maç. Rakibimizle ilgili çekincemiz yok. Elimizden geleni yapıp, diğer maça bakmadan bir üst tura çıkmak istiyoruz.' diye konuştu.

Mehmet Güven, Türk takımlarına karşı Avrupa'da yapılan hakem hatalarına dikkati çekerek, 'İnşallah, yarın temiz bir maç olacağını düşünüyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA