Adıyaman Üniversitesi Spor Yatırımlarına Büyük Önem Veriyor

Adıyaman Üniversitesi çeşitli alanlarda yaptığı yatırımlarla öğrenci ve çalışanlarına hem yaşanabilir hem de ferah mekanlar sunuyor.

Kültür alanında yaptığı yatırımlarla öne çıkan Adıyaman Üniversitesi spor alanında yaptığı yatırımlarla da öğrenci ve çalışanlarına zinde bir hayat fırsatı sunuyor.

Kapalı spor salonundan yarı olimpik yüzme havuzuna, kapalı halı sahalardan stadyuma kadar birçok yatırım yapan Adıyaman Üniversitesi şu anda uluslararası kullanıma uygun stadyumu, yarı olimpik yüzme havuzu, ulusal organizasyonlarda kullanılan kapalı spor salonu, fıfa standartlarına uygun kapalı halı sahaları ve öğrencilerin istedikleri zaman kullanabileceği çok amaçlı spor sahaları bulunuyor.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Uluslararası Kullanıma Uygunluk Sertifikası verilen Adıyaman Üniversitesi stadyumu 900 metre kare saha alanı ve doğal çim kaplaması ile yapıldı. Sırıkla uzun atlama, çekiç atma, gülle atma, üç adım atlama, disk atma gibi spor dallarına ve atletizm ve altı kulvarlı tartan zemin koşu pisti ile hizmet veriyor.

Bunun yanında inşaatı devam eden tribün bin seyirci kapasiteli, betonarme ve koltuklu yapılacak olan tribünde basın locası, zemin katında soyunma odaları, hakem odaları, teknik merkezi odası, idari odaların yanı sıra wc ve duş bulunacak. Ayrıca 700 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Halka da açık olan Adıyaman Üniversitesi yüzme havuzu üniversitenin akademik ve idari personelleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) derslerinde kullanıyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede bulunan yarı olimpik yüzme havuzu aynı zamanda kapalı spor salonu, kapalı halı sahalar ve çok amaçlı spor sahaları ile birlikte spor kompleksi içerisinde yer alıyor.

25x45 metre boyutlarında ve çelik konstrüksiyondan yapılan kapalı halı sahalarda sentetik çim kullanıldı. Kullanılan malzemeleri FIFA standartlarına göre belirleyen Adıyaman Üniversitesi sahanın etrafını PVC kaplı tel örgü ile çatısını ise ağ ile kapattı. İkincisinin inşaatı devam ederken tamamlandığında üniversite öğrenci ve çalışanlarının hizmetine sunulacak.

Adıyaman Üniversitesi merkez kampüsünde öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirerek, bedensel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla 2 adet çok amaçlı spor sahası yer alıyor. Öğrencilerin basketbol, voleybol ve tenis gibi spor aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için yapılan spor sahaları haftanın 7 günü öğrencilerin kullanımına açık bulunuyor.

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü yatırımların üniversiteye ve Adıyaman’a hayırlı olması dileğinde bulunarak amaçlarının iyi eğitim almış, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş ve zinde bir hayat yaşayan nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA