Trabzonspor'un Yüzü Haftalar Sonra Güldü

Kötü bir sezon yaşayan Trabzonspor’un yüzü haftalar sonra güldü. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular dün akşamki galibiyetle rahat bir nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 4 maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 2 puan çıkartan Trabzonspor, ligin alt sıralarına demir attığı dönemde Kayserispor deplasmanından 3 puan çıkartarak haftalar sonra galibiyeti hatırladı. Yönetim ve teknik heyetin diken üstünde olduğu dönemde alınan galibiyet camiaya rahat bir nefes aldırdı.

YİNE DEPLASMANDA YÜZÜ GÜLDÜ

En son deplasmanda 3 puan kazanan Trabzonspor, yine deplasmanda güldü. Ligdeki son galibiyetini İstanbul’da Galatasaray karşısında alan bordo-mavililer 4 haftalık aradan sonra yine deplasmanda Kayserispor’u yenerek galibiyetle tanıştı. Bordo-mavililer Galatasaray maçının ardından evinde Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalırken, Antalyaspor’a ise 1-0 yenilmişti. Deplasmanda Beşiktaş’a ise 2-1 yenilen Karadeniz ekibi, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalmıştı.

DIŞ SAHADA 7 PUAN, İÇ SAHADA İSE 8 PUAN TOPLADI

Trabzonspor bu sezon dış sahada oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Topladığı 7 puan ile Karadeniz ekibi dış saha sıralamasında 11. sırada yer aldı. Attığı 3 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü.

Bordo-mavililer iç sahada ise oynadığı 6 maçta 2’şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet elde etti. Attığı 5 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü ve 8 puan toplayarak iç saha sıralamasında 14. basamakta yer aldı.

LİGİN EN AZ GOL ATAN TAKIMI OLDU

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in en az gol atan takımı oldu. Bordo-mavili takım 13. hafta itibariyle attığı 8 golle ligin en az gol atan takımı olurken, bordo-mavilileri 9 golle Akhisar Belediyespor ve Adanaspor takip etti.

Kaynak: İHA