Seyhan'dan Coral Hoca'ya Vefa

Ülke sporuna büyük katkıları bulunan Coral Hoca lakaplı Ali Hikmet Aydınoğlu’nun adı 2000 Evler’de yapılan spor kompleksine verildi.

Bünyesinde suni sentetik futbol sahası, tartan yürüyüş yolu, tenis kortu, basket sahası ve hizmet binası bulunan spor kompleksinin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Buraya ilk geldiğimde sağımda solunda pırıl pırıl gençleri, çocuklarımızı, bizim çocuklarımızı, geleceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak varlık nedenlerimizi gördüm. Belediye başkanlarımız bir şeye odaklanmış. Türkiye’nin bütün sosyal demokrat belediyelerin tamamında aynı anlayış hakim. O da kesinlikle ayrım yapmamak ve tüm kesime hizmet götürmek. Daha mutlu bir kent yaratmanın mutluluğu ile hizmet yapmak. Bu yüzden her hafta bir tesis yapılıyor, bir açılış yapılıyor. Bu böyle devam edecek” dedi.

Her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türk sporuna uzun yıllar hizmet etmiş olan Coral Hoca’nın isminin spor tesisine vermekten dolayı çok onurlu olduklarını söyledi.

Başkan Karalar, “Spora ve sporcuya bizim kadar değer veren olmadı. Bu güne kadar 5. tesisimiz ve her tesisimize efsane sporcularımızdan birini ismini veriyoruz. Bundan önce Füze Selami’yi açtık. Buraları amatör spor kulüplerine tahsis ediyoruz. 15 adet amatör spor dalımız var. Bu sene bizim tesislerimizden yaklaşık 45 bin evladımız yararlandı. Burada birkaç amaç güdüyoruz. Yazın okullar kapandığında spor yapacak yerler yok. Evlatlarınızı alıyor güvenlikli yerlerde spor yaptırıyoruz. Sizinde bizimde kafamız rahat. Bir diğeri de uyuşturucunun panzehiri olması” şeklinde konuştu.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri de yaptığı konuşmada Başkan Karalar’a spora verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Gülleri, “Elbette ki Zeydan Bey Adanamıza ve Seyhan ilçemize yaptığı güzelliklerle yıldız olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bizler amatör spor kulüpleri olarak başkanımızdan memnunuz” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Ali Hikmet Aydınoğlu (Coral Hoca) ismi verilen tesis Adana Yüksel Gençlik Spor Kulübü’nün kullanımına tahsis edildi. Konuşmaların ardından Yüksel Gençlik Spor Kulübü Başkan Zeydan Karalar’a çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Plaket törenin ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA