Fenerbahçe'de imza töreni

Fenerbahçe, erkek basketbol takımı antrenörü Zeljko Obradovic'in sözleşmesini, düzenlenen imza töreniyle 3 yıl daha uzattı.

Fenerbahçe'de imza töreni
Başantrenör Zeljko Obradovic'in sözleşmesini 3 yıl uzatan Fenerbahçe, Sırp çalıştırıcı için imza töreni düzenledi. Başkan Aziz Yıldırım ve Zeljko Obradovic, toplantıda açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'in sözleri şöyle;


- Bugün Obradovic'e 7 yıl buradan kalması için imza attırıyoruz. Obradovic'i anlatmaya gerek yok. Tüm dünya bunu biliyor. Türkiye'ye gelmesinden bu yana basketbolun dünya çapında izlenmesini sağlayan kişidir. Obradovic'le beraber çalışmaktan hem ben hem yönetici arkadaşlarım mutluluk duyuyoruz. 5 dakika konuşarak 3 yıllık sözleşme daha imzalıyoruz.

'BAZI ŞEYLERİ PARAYLA SATIN ALAMAZSINIZ'


- Real Madrid maçının 201 ülkede canlı yayınlandığını biliyoruz. Bazı şeyleri parayla satın alamazsınız. Bu yüzden sayın koçumuzla beraber emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Umarım bu sene de Final-Four'a kalırız. Kupayı kaldırmak bize nasip olur inşallah. İnşallah daha uzun yıllar Türkiye'de hizmete devam edecek. Gönlümüz Milli Takım'ı çalıştırmayı ister. Ama o hep Fenerbahçe'yi ön planda tuttu. Teşekkür ederim Obradovic.

- Gherardini'ye de teşekkür ediyorum. Ozan Balaban ile tüm çalışmaları yürüten kişidir. Ona da tüm katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Obradovic'in ifadeleri ise şu şekilde;

- Benim için söylediklerinizle gurur duydum. Bir söz vermiştim. Burada çok çalışacağımızı söylemiştim. Fenerbahçe'nin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Kulübün menfaatleri için sizinle en doğru şekilde çalışabiliyoruz. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada çalışmak büyük gurur. Kontrat imzalamak önemli ama aramızdaki güven ortamı çok daha önemli.

Fenerbahçe'de imza töreni

'OYUNCULAR BENİMLE ÇALIŞMANIN KOLAY OLMADIĞINI BİLİYORLAR'

- İlk olarak başkana, Ozan Balaban'a ve tüm ekibe bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Anlaşma açıklandığında oyunculara da teşekkür ettim. Onların yaptıkları sayesinde de biz de işimizi iyi yapma fırsatı buluyoruz. Benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyorlar. Günün sonuda ise onları ne kadar sevdiğimi biliyorlar. Antrenör olmak hiç kolay değil. Bazen onları uyandırmak provoke etmek gerekir. Eminim hepsi bunu biliyor.

'BASKONIA MAÇINDAN SONRA BAŞKANIMIZIN YAPTIĞI KONUŞMAYI UNUTMAYACAĞIM'

- Geçen sezon iki kupa almayı, Euroleague'de final four'a nasıl çıktığımızı merak ediyordu. Sağlıklı ilişkiler, iyi niyet başarıyı getiriyor. Sezonun tamamı hiçbir zaman iyi olamıyor. Kötü sonuçlar olacaktır ama bu anlarda birlik önemli. Baskonia mağlubiyetinden sonra başkanımız otelimize kadar geldi. Bizimle bir konuşma yaptı. Bunu ömür boyu bu konuşmayı unutmayacağım. Bu yüzden gurur duyuyorum. Oyuncu ve staff'tan bahsettim. Gherardini ile ilgili de konuşmak istiyorum. Beni ne zaman sakinleştirmesi gerektiğini biliyor. Ona çok teşekkür ediyorum. Bana ve ekibime güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca daha bana destek olmanız gerekecek.

Fenerbahçe'de imza töreni

'GENÇ OYUNCULARIN HAYATLARININ EN BÜYÜK FIRSATI ÖNLERİNDE'

- Genç oyuncular için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Başkanımız ve Ozan bey ile de bu konuları konuşuyoruz. Yetenek tartışılabilecek bir konu ama çalışmak elinizde olan bir şeydir. Pazar TOFAŞ ile oynadık ve bir de hazırlık maçı yaptık. Pero Antic de eksik kalmasın diye Tunus'tan bir takımla oynadık. Sorgusuz sualsiz oyunculara oynama fırsatını sunacağım. Bir yandan sonuçlar tabi ki önemli ama genç oyuncuların gelişmesi de önemli. Bizden çok onların elinde olan bir şey. Hayatlarının en büyük fırsatlarının önlerinde olduğunu anlamaları gerekiyor. Ve hayat böyle. Elinizde olan şansları değerlendirirsiniz ya da başka yere gidersiniz.