'Daha İyisini Yapmak Zorundayız'

TOFAŞ Başantrenörü Ene:'Fenerbahçe galibiyetiyle aldığımız bir tane kötü mağlubiyeti telafi ettik. Bunu çok fazla büyüterek şu anda sahip olduğumuz konsantrasyonu kaybetmek istemiyoruz'

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde geride kalan 9. haftada Fenerbahçe'yi 81-72 mağlup eden TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, bu galibiyeti fazla büyüterek takımdaki konsantrasyonu kaybetmek istemediklerini belirtti.

Ene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile kendileri açısından çok önemli bir maça çıktıklarını söyledi. Maçta, salonda çok güzel bir atmosferin bulunduğunu ifade eden Ene, 'İki maç üst üste kaybettiğimizden oyuncularımız bu maçta oldukça istekli ve gayretliydi. Bunun dışında oyuncularımızın salondaki ortamdan da çok etkilendiğini düşünüyorum. Bu da direncimizi arttırdı.' dedi.

Fenerbahçe maçının, başından sonuna kadar kontrolü bırakmadıkları en iyi karşılaşmalardan biri olduğunu vurgulayan Ene, sonucunda da galibiyeti elde ettiklerini dile getirdi.

Sarı-lacivertli ekibin çok değerli bir rakip olduğunu ifade eden Ene, 'Fenerbahçe galibiyetiyle aldığımız bir tane kötü mağlubiyeti telafi ettik. Bunu çok fazla büyüterek şu anda sahip olduğumuz konsantrasyonu kaybetmek istemiyoruz. Lig uzun bir maraton ve her zaman daha iyisini yapmak zorundayız. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var.' diye konuştu.

Ene, Bursa'da Türk basketbolu açısından çok önemli bir taraftar topluluğunun bulunduğunu belirterek, her zaman yanlarında hissettikleri destekle onlara bu galibiyeti yaşattıkları için de mutlu olduklarını anlattı.

Başantrenör Ene, oyuncularından Ümit Sonkol'un Best Balıkesir'e transfer olmasının ardından boşalan mevkiye NBA'de New York Knicks, Indiana Pacers ve Milwaukee Bucks formaları giyen Chris Copeland'ı transfer ettiklerini anımsatarak, 'En kısa zamanda takıma uyum sağlarsa onun da ileriye dönük bundan sonraki maçlarda bize destek olacağını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA