Spor Toto Basketbol Süper Ligi

Darüşşafaka Doğuş: 82 İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 50.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında Darüşşafaka Doğuş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 82-50 yendi.

Bu sonucun ardından Darüşşafaka Doğuş 6. galibiyetini elde ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 6. mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, Oğuz Savaş ve Clyburn'nün kaydettiği basketlerle mücadelenin 5. dakikasını 12-7 üstün geçti. Ev sahibi takımın ürettiği sayılara McCauley ve Markota ile karşılık veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 8. dakikada farkı iki sayıya (16-14) indirdi. Kalan bölümde rakibine sayı şansı tanımayan ev sahibi ekip, çeyreği 7 sayı farkla (21-14) önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyoduna Wanamaker ve Furkan Aldemir'in kaydettiği sayılarla başlayan yeşil-siyahlı ekip, 11-0'lık seri yakaladı ve 12. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 27-14. İyi savunma yaparak rakibine fazla sayı şansı vermeyen Darüşşafaka Doğuş, Wilbekin'ın üç sayı çizgisinin gerisinden ve Semih Erden'in pota altından ürettiği basketlerle 17. dakikada skoru 38-22'ye taşıdı. Konuk ekip, Uğur Dokuyan, McCauley ve Armand ile isabetler bulsa da etkili oyununu sürdüren Darüşşafaka Doğuş, Anderson'un son saniyede kaydettiği dış atışla soyunma odasına 14 sayı farkla (48-34) üstün gitti.

Üçüncü periyoda Varnado ve Calloway'in basketleriyle giren konuk takım karşısında yeşil-siyahlılar, Anderson, Wanamaker ve Wilbekin'ın isabetleriyle farkın kapanmasına izin vermedi ve 25. dakikayı 54-39 önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeyen ev sahibi ekip, son periyoda 63-42 önde girdi.

Son çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken 35. dakika ev sahibi takımın 73-50 üstünlüğüyle geçildi. Etkili oyununu son dakikalarda da sürdüren Darüşşafaka Doğuş, Anderson, Mehmet Yağmur ve Furkan Aldemir'in kaydettiği sayılarla 9-0'lık seri yakaladı ve karşılaşmadan 32 sayı farkla (82-50) galip ayrıldı.

Kaynak: AA