Kadın Ve Erkekler Aynı Sahada

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde düzenlenen ‘Şiddete Röveşata’ etkinliğinde, Alo 183 Şiddet Karşı İhbar Hattı, Güçlü Kadın Güçlü Türkiye, Şiddete Röveşata ve Haydi Kızlar Okula isimli karma takımlar kuran öğrenciler, ‘Kadına Şiddete Dur’ diye bilmek için sahada ter döktü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 25 Kasım 10 Aralık tarihleri arasından düzenlenen ‘Kadına Şiddete Son’ başlığı altındaki Turuncu Etkinlikler kapsamında ‘Şiddete Röveşata’ isimli salon futbol turnuvası düzenlendi.

Turnuvaya üniversite eğitim gören öğrenciler kendi aralarında kurdukları karma takımlarla katıldı.

Takımlar ‘Kadına Şiddete Dur’ diyebilmek için kadın ve erkeklerden kuruldu. Futbolun sadece erkek sporu olmadığı göstermek isteyen kadın öğrenciler, karşılaşmalarda erkeklere taş çıkardı. Turnuva sonrasında kazanan takım ise kupa ile ödüllendirildi.

Programın hazırlanmasına öncülük eden Doç Dr. Figen Çalışkan, etkinlikle ilgili değerlendirmesinde, kadına şiddete dur demek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Futbolun sadece erkeklerin oynayacağı bir spor alanı olmadığını dile getiren Çalışkan, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak, ‘25 Kasım Kadına Karşı Şiddette Uluslararası Farkındalık Günü ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü arasında kalan 16 günü Kadına Karşı Şiddette Farkındalık günü olarak düzenledik. Geçen yılda ev sahipliği yaptık. Bu yıl yine ev sahipliği yapıyoruz. Bugün 4 farklı takımımız şiddete karşı, kadına şiddete son temaları ile karma futbol karşılaşması yapacak. Futbolunda sadece erkeklerin oynayabileceği bir spor olmadığını göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Üniversiteden öğrencilerimiz kendi karma takımlarını oluşturdular. Bugün son derece keyifli bir maç izleyeceğimizi umuyorum” diye konuştu.

Maçların hakemliğini yapan Ece Erbuğ Şanlı ise, ilk defa hakemlik yapacağını dile getirerek, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Karşılaşmada 4 takım oynayacak. İsimlerini de günün anlamına göre özellikle seçtik. Takımlarımızın ismi, Alo 183 Şiddet Karşı İhbar Hattı, Güçlü Kadın Güçlü Türkiye, Şiddete Röveşata sonuncusu ise Haydi Kızlar Okula.”

Kaynak: İHA