GÜNDEM / 5 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu takdim edecek Brezilya Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto, Benin Büyükelçisi Gomina İbrahim İssiradjou ve İsrail Büyükelçisi Eitan Na’eh’i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

- Erdoğan, TAİ'de 'Göktürk 1' uydusunu faaliyete alma törenine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Francisco Gonzalez ile Leonardo/Finmeccanica şirketinin Ceo'su Mauro Moretti ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/11.00/12.00/13.00/16.15/14.00/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de 'Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmelerinin 82. Yıl Dönümü Etkinliği'ne katılacak.

- Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya hareket edecek.

(Ankara/12.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri başlayacak.

(TBMM/13.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- TÜİK, kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 35’inci toplantısının açılışında konuşacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İtalya'da 'Hayır' cephesinin zaferiyle sonuçlanan anayasa referandumu ve Başbakan Matteo Renzi'nin istifasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Roma)

3- Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, BM 2016 Küresel İnsani Yardım Planı'nı açıklayacak.

(Cenevre)

4- İsrail'de ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı, bir önceki oturumda ertelenmesinin ardından Knesset'te yeniden oylamaya sunulacak.

(Kudüs)

5- Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası gelişmeler izleniyor.

(Viyana)

6- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye'de Bessar Esed rejimi kuşatmasındaki Halep'te yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Melihat Gülses, Çiğdem Yarkın, Dilek Türkan ve Yonca Lodi’nin konuk sanatçı olarak katılacağı 'Müziğin Ustaları - Safiye Ayla’yı Anma Konseri', CRR'de gerçekleşecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- Kamu Denetçiliği Kurumunda, Kamu Başdenetçisi ve kamu denetçileri için devir teslim töreni düzenlenecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta mücadelesi, Kayserispor-Trabzonspor ve Bursaspor-Çaykur Rizespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Kayseri/Bursa/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'de 13. haftanın son maçında Şanlıurfaspor ile Altınordu karşı karşıya gelecek.

(Şanlıurfa/18.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasının son maçında Darüşşafaka Doğuş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

4- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı ile yapacakları maç öncesinde Kiev Olimpiyat Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. Beşiktaş, son antrenmanını da statta yapacak.

(Kiev/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Millet ordusuna sahip çıktı

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından personel konusunda sıkıntılar yaşayan Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmak için toplam 233 bin 787 kişi Milli Savunma Bakanlığına başvurdu

- Kuvvet komutanlıklarının yanı sıra harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları için yapılan başvuruların tamamlanmasının ardından bunlarla ilgili komisyonlar kuruldu

- Milli Savunma Bakanı Işık:

- 'Ordumuz hainlerden temizlendikçe güçleniyor'

- 'Ordumuzun personel ihtiyacını en hızlı ve etkin şekilde karşılıyoruz. Vatanını ve milletini seven gençlerimizin yoğun başvurusundan memnunuz'

(Sarp Özer/Ankara)

2- Yeni asgari ücret için pazarlık başlıyor

- İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yarın toplanacak

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun başkanlığındaki toplantıda, işçi ve işveren temsilcileri talep ve görüşlerini sunacak

(Özcan Yıldırım/Ankara)

3- Erdoğan'ın çağrısıyla yatırımcılar altına yönelmeye başladı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dövizi olanların yatırımlarını altına ve Türk lirasına dönüştürme' çağrısı üzerine bazı yatırımcılar gram altına yönelirken, İstanbul Altın Rafinerisi, ürettiği gram altınları dolar karşılığında alan vatandaşlara kuyumculardan en az karla satmaları talebinde bulundu

- İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç:

- 'Altın, milliyeti olmayan bir para birimi konumunda bulunduğu için ABD veya AB'nin ekonomik sıkıntılarından fazla etkilenmeyecektir'

- 'Vatandaşlarımız altın alsın ama bu altınlar yastık altında kalmasın'

- 'Yastık altındaki 5 bin ton altın, 200 milyar dolar büyüklüğündeki bir paranın ekonomiden kaçırılmış olması demek'

(Yıldız Taşdelen Erli/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA