Galatasaray'ın Parlayan Yıldızı Bruma

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı yenerek çıkışını sürdüren Galatasaray'da Portekizli futbolcu Armindo Bruma, sergilediği başarılı performansla göz dolduruyor Ligin geride kalan bölümünde teknik direktör Riekerink'in vazgeçilmezleri arasında yer alan Bruma, forma giydiği 13 maçta 5 gol attı, 3 asist yaptı Sarıkırmızılı takım, Bruma'nın gol attığı maçlardan 4 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı, mağlubiyet yaşamadı Gollerinin tamamını deplasmanda atan Bruma, ligde dış sahalarda en fazla skor üreten isim oldu.

ERCAN ÇAKAR - Spor Toto Süper Lig'de konuk olduğu Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek çıkışını sürdüren Galatasaray'da Portekizli futbolcu Armindo Bruma, sergilediği başarılı performansla göz dolduruyor.

Galatasaray'ın bu sezon gol yollarındaki en etkili isimlerinden biri olan ve Kasımpaşa maçında da takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Portekizli futbolcu, beklentileri fazlasıyla karşılarken, yıldızını da parlatmaya devam ediyor.

Portekiz'in Sporting Lizbon ekibinden 2013-2014 sezonu öncesinde 10 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Bruma, sarı-kırmızılı takımdaki ilk iki sezonunda sakatlıklar ve uyum sorunu nedeniyle istenilenden uzak bir görüntü ortaya koydu.

Geçen yıl kiralık olarak forma giydiği İspanya'nın Real Sociedad ekibinde kendisini geliştiren ve bu sezon geri döndüğü Galatasaray'da hazırlık döneminde oldukça etkili bir mücadele sergileyen Portekizli futbolcu, bu performansını Süper Lig'e de taşıdı.

Ligde teknik direktör Jan Olde Riekerink'in vazgeçilmezleri arasında yer alan Armindo Bruma, forma giydiği 13 maçta 5 gol attı, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

- İlk 11'in değişmez ismi

Armindo Bruma, Galatasaray'ın bu sezon ligde oynadığı 13 maça da ilk 11'de başladı.

Forma giydiği 10 maçta 90'ar dakika mücadele eden Portekizli futbolcu, 1142 dakika sahada kalarak, 1170 dakika görev alan kaleci Fernando Muslera'dan sonra sarı-kırmızılı takımda en fazla oynayan oyuncu oldu.

Bruma, sarı-kırmızılı takımdaki ilk sezonunda 7 maçta 404, ikinci sezonunda ise 20 maçta 1182 dakika mücadele etme şansı bulmuştu.

- Gol attığı maçlarda mağlubiyet yok

Galatasaray, Süper Lig'de Armindo Bruma'nın gol attığı maçlarda mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Portekizli futbolcunun fileleri havalandırdığı 5 karşılaşmadan 4 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Bruma'nın gol attığı maçlarda Akhisar Belediyespor'u 3-1, Kasımpaşa'yı 2-1, Gençlerbirliği ve Adanaspor'u 1-0'lık skorlarla mağlup ederken, Beşiktaş ile de 2-2 berabere kaldı.

Portekizli futbolcu ayrıca, Akhisar Belediyespor ile Antalyaspor'u 3-1'lik skorlarla yendikleri maçların yanı sıra Kayserispor ile 1-1 berabere kaldıkları müsabakada birer asistle skora katkı verdi.

- Takımın en skorer ikinci ismi

Kariyerinin en iyi dönemini geçiren Armindo Bruma, Galatasaray'da forvet Eren Derdiyok'tan sonra en skorer oyuncu konumunda bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon ligde attığı 20 golün 6'sını Eren Derdiyok, 5'ini de Portekizli kanat oyuncusu filelere gönderdi.

Galatasaray'da Lukas Podolski ve Yasin Öztekin üçer, Wesley Sneijder, Selçuk İnan ve Sinan Gümüş de birer golle skora katkı sağladı.

- Gollerin tamamını deplasmanda attı

Portekizli futbolcu Bruma, ligde bu sezon attığı gollerin tamamını deplasman maçlarında kaydetti.

Bruma, dış sahada Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği, Adanaspor ve Kasımpaşa'yı yendikleri maçların yanı sıra Beşiktaş ile berabere kaldıkları müsabakada birer kez topu ağlara yolladı.

Türk Telekom Arena'da bu sezon henüz gol atma başarısı gösteremeyen yıldız futbolcu, deplasmanda Kayserispor ile berabere kaldıkları maçın yanı sıra Fenerbahçe'ye mağlup oldukları müsabakada da skor üretemedi.

Portekizli futbolcu, attığı 5 golle bu sezon Süper Lig'de deplasmanda en fazla gol kaydeden oyuncu konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA