Hentbolun Veteranlarından Aliağa'da Dostluk Maçı

Geçmiş yıllarda Aliağa’yı hentbolun üst liglerinde temsil eden Aliağa Belediye Hentbol Takımı oyuncuları, dostluk maçında bir araya geldi. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmadan mavi takım 15-12’lik skorla galip ayrıldı.

Veteran hentbolcuların mücadele ettiği dostluk maçı, Petkim Kapalı Spor Salonunda oynandı. Ekipler, sahaya mavi ve turuncu takım olarak çıkarken, oyuncular daha önce hayatlarını kaybeden arkadaşları Burcu Yorgun ve Pınar Arslan’ın anısına “Seni Hiç Unutmadık Burcumuz”, “Hep Bizimlesin” pankartlarını açtı.

Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmadan mavi takım 15-12’lik skorla galip ayrılırken, amaçlarının Aliağa’ya hentbolu tekrar kazandırmak olduğunu belirten Mavi Takımın kaptanı Filiz Akçay, “Burada sadece Aliağa’da hentbola emek vermiş hentbol takımlarının oyuncuları var. Hentbola 23 yıl önce başladık. O dönemlerde kendi emeklerimizle takımımızı 2. Lige çıkardık. Dışarıdan gelen katkılarla 1. Lige yükseldik, daha sonrasında Süper Ligde oynadık. Bize sunulan imkanların şimdi gençlere de tanınmasını istiyoruz” dedi.

Hentbolun Aliağa’da yaşamaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Turuncu Takımın kaptanı Özge Özakıncı ise “Burada oynayan sporcular tamamen Aliağa’nın alt yapısından yetişmiş oyunculardır. Geçmişte Aliağa’yı hentbol liglerinde temsil ettik. Aliağa’nın hentbolda aynı başarılara imza atabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA