AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen oylamada 3 fotoğraf için oy kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki odasında haber, yaşam ve spor kategorilerindeki fotoğraflar arasından 3 fotoğraf için oy verdi.

Yarışmada yer alan fotoğrafları tek tek inceleyerek, hepsinin güzel ve anlamlı bulduğunu ifade eden Yerlikaya, haber kategorisinde Elif Öztürk'ün 'Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek', yaşam kategorisinde Sergen Sezgin'in 'Bursa'da Ramazan', spor kategorisinde de Burak Akbulut'un 'Kenan Sofuoğlu'nun zaferi' başlıklı fotoğraflarını seçti.

Hamza Yerlikaya, Elif Öztürk'ün fotoğrafı için 'Millet sahip çıkıyor. Milli iradeye sahip çıkıyor. Herkes bu bayrak altında ve bu çatı altında toplanıyor. Herkesin umudu, Orta Doğu'daki mazlumların umudu Türkiye ve Cumhurbaşkanımız.' değerlendirmesini yaptı.

Sergen Sezgin'in fotoğrafına ilişkin de Yerlikaya, 'Burada çocuk özgürce ibadet eden insanların önünde pozisyon almış. Bu pozisyon camideki özgür alanda. İslamiyet özgürlük alanıdır, İslamiyet hoşgörüdür, İslamiyet sevgidir. İslamiyet herkesin ibadetini rahatça yaptığı yerdir. Reşit olmamış evladımızın o hareketi, tohumu burada attığının ispatıdır. Bunu camiye getiren babası tohumu ibadetle atıyor. Bu muazzam bir şey. Çocuk her yerde çocuktur.' ifadelerini kullandı.

Burak Akbulut'un çektiği ve milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun yer aldığı fotoğraf için ise Hamza Yerlikaya, 'Milli, manevi değerlerine, devletine ve milletine bağlı bir aile reisi. Burada sadece şampiyon bir sporcu yok. Kenan bizim kalbimizde taht kurmuş kardeşimiz. Hem aile yaşantısıyla hem devletine hem de milletine bağlılıkla örnek bir sporcu. Cesur ve yürekli bir adam. 15 Temmuz sürecinde de bu arkadaşımızı gördük. Allah yolunu açık etsin. Ciddi başarılı bir sporcu.' yorumunda bulundu.

Hamza Yerlikaya ayrıca, yarışmada fotoğrafları yer alan tüm AA çalışanlarını da kutladı.

Kaynak: AA