Niğde Protokolü Tekerlekli Sandalye İle Maç Yaptı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu engellilerle birlikte tekerlekli sandalye ile basket maçı yaptı.

Niğde 5 Şubat spor salonunda, Niğde Bedensel Engelliler Spor kulübü ile Memur-Sen’in ortaklaşa düzenlediği, Engeliler Günü programında Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Bedensel Engelliler Spor kulübü ile tekerlekli sandalye maçı yaptı.

5 Şubat Spor Salonunda düzenlenen programa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Vali Yardımcısı, Kerem Süleyman Yüksel, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Memur-Sen Niğde Başkanı Hasan Orhan ,Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, kurum müdürleri, Altunhisar Zihinsel Engelliler bakım merkezi öğrencileri, Niğde Genç Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Engeller doğuştan oluyor veya kazayla sonradan oluyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Aslında bizim kültürümüzde engellilerle ilgili değerli kanaatler var. Engellilerimizle beraber olmak, onlarla yaşamak lazım. Şimdiye kadar hep beraber olduk, bundan sonra da beraber olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, engelli sporcularla birlikte tekerlekli sandalye maçı yaptı. Maçtan sonra Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Bedensel Engelliler Spor kulübü oyuncularına eşofman takımı ve karanfil hediye etti.

Vali Ertan Peynircioğlu, maç sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Benim için yeni bir tecrübe oldu. Engeliler kardeşlerimizin neler yaşadıklarını hissedebilmek açısından bir zaman diliminde de olsa bir tecrübe yaşadık Milletvekilimizle ve protokolün diğer üyeleriyle hep birlikte. Kardeşlerimizin fiziki anlamda ne kadar zor şartlarda olduğunu bir kez daha hep birlikte yaşayarak görmüş olduk. Ben tüm engelli kardeşlerimize Allah kolaylık versin diyorum. Gerçekten zor tabi fiziken engelli olmak. Devletimizin de sağladığı katkılarla inşallah daha sonrada engellilerimizin hayatını kolaylaştıracağına inanıyorum. Ülkemizin değişik yerlerinde de böyle programların olduğunu düşünüyorum.”.

Program Altunhisar Zihinsel Engelliler Eğitim Merkezindeki öğrencilerin Niğde Memur-Sen üyeleri ile minyatür kale maç yapması ve şarkılar söylemesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA