Muş'ta Engellilerle Farkındalık Basketbol Maçı

Muş'ta özel bir lisenin öğrencileriyle, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 1 Liginde mücadele eden Muş Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği sporcularıyla bir araya gelerek '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla tekerlekli sandalye basketbol maçı yaptı.

Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tekerlekli basketbol karşılaşmasına öğrencilerle birlikte aileleri de katıldı.

Bedensel engelli sporcuların kullandığı tekerlekli sandalyelere binen öğrenciler, engelliler gibi sahaya çıktılar.

Engellilerin sorun ve sıkıntıları ile yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için farkındalık oluşturma adına bir maç yaptıklarını belirten Muş Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Sağlıklı insanların engellileri anlaması gerektiğini ifade eden Korkmaz, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Muş’ta özel bir okul öğrencileriyle farkındalık yaratma adına bir tekerlekli sandalye maçı yaptık. Onlar da toplumdaki engellilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları, hangi azimle mücadele ettiklerini anlasınlar. En azından örnek olur, örnek alırlar ve kendi hayatlarında nasıl bir değişiklik olduğunu, Allah'ın onlara verdiği güzel şeylerin en azından farkına varırlar. Bu amaç ve gaye ile bir program yaptık inşallah amacına uygun olur.' dedi.

Öğretmenler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde öğrencilerinin engellileri anlaması ve onların duygularına ortak olması adına böyle bir organizasyon yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA