Liseli Kardeşler Aynı Forma İçin Ter Döküyor

Bayanlar Hentbol Süper Lig ekiplerinden Artsam Koleji'nde forma giyen 14 ve 17 yaşındaki lise öğrencisi iki kardeş, başarılı performanslarıyla dikkati çekiyor 17 yaşındaki İlknur Tuzsuz: 'Hedefimiz milli takım. Kendimden çok kardeşimin milli takımda oynamasını istiyorum' 14 yaşındaki Birgül Tuzsuz:'Önümüzdeki yıllarda milli takımın pivotu olmayı hedefliyorum'

BİLAL KAHYAOĞLU - Bayanlar Hentbol Süper Lig ekiplerinden Artsam Koleji'nin 14 ve 17 yaşındaki lise öğrencisi oyuncuları İlknur ve Birgül Tuzsuz kardeşler, başarılı performanslarıyla dikkati çekiyor.

Lise son sınıfta öğrenim gören 17 yaşındaki İlknur Tuzsuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hentbola başlamasında ailesinin büyük payı bulunduğunu söyledi.

Hentbolla ilkokul yıllarından bu yana ilgilendiğini ama profesyonelliğe Artsam Koleji'nde geçtiğini anlatan İlknur, 'Oynadığım maçları evde kardeşime anlatırdım. Bazen de kardeşim beni izlemeye gelirdi. Benden etkilenerek hentbola başlama kararı aldı.' dedi.

Kardeşi ile 2014 yılından bu yana aynı takımda forma giyme şansı bulduklarını dile getiren genç oyuncu, 'Kardeşim o kadar istekliydi ki bu durum teknik ekibin dikkatini çekti. Yeteneği sayesinde kısa sürede takımda kendine yer buldu.' ifadelerini kullandı.

İlknur Tuzsuz, takım sporlarında arkadaşlarına güvenmenin önemine dikkati çekerek, 'İnsan kardeşinden daha fazla kime güvenebilir. Maçlarda göz göze geldiğimizde ne yapacağımızı biliyoruz. Bakışlarımızla anlaşabiliyoruz. Sahada bazen gerginlik olabiliyor ancak sahada olan sahada kalır. Hedefimiz milli takım ancak ben kendimden çok kardeşimin milli takımda oynamasını istiyorum.' diye konuştu.

- Ablasını örnek aldı

Birgül Tuzsuz ise hentbolu ablası sayesinde sevdiğini vurguladı.

Ablasının hentbolda çok hırslı olduğunu belirten 14 yaşındaki Birgül, 'Ben de onu örnek aldım. 12 yaşımda Artsam Koleji'nin A takımında forma şansı buldum. Derslerle hentbolu birlikte yürütmeye çalışıyorum. Daha çok çalışarak kendimi geliştireceğim. Önümüzdeki yıllarda milli takımın pivotu olmak istiyorum.' şeklinde görüş belirtti.

Genç oyuncu, ablası ile çok iyi anlaştığını, maçlarda da uyum içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Artsam Koleji Antrenörü Kemal Durak ise iki kardeşi de altyapıda keşfettiğini ve A takıma kazandırdığını kaydetti.

Genç yaştaki oyuncuların eğitiminin çok önemli olduğuna işaret eden Durak, şunları ifade etti:

'İki kızımızın da iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Birgül inanılmaz bir potansiyele sahip. Milli takımın pivotlarının yetiştiğini düşünüyorum. Biz maçları kaybetsek de geleceği oluşturuyoruz. Kardeşlerle çalışmanın avantajları ve dezavantajları var ama bence avantajları daha fazla.'

Kaynak: AA