El Clasico'da kazanan çıkmadı

Barcelona: 1 Real Madrid: 1 La Liga'da, lider Real Madrid ile Barcelona arasındaki 6 puanlık fark değişmedi.

El Clasico'da kazanan çıkmadı
İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 14. haftasında oynanan ve futbol dünyasında 'El Clasico' olarak adlandırılan maçta Barcelona, konuk ettiği Real Madrid ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona, ilk dakikalardan itibaren topa daha çok sahip olup, oyunu kontrolü altında tutmaya çalıştı. Ev sahibi ekibin maçtaki ilk önemli atağı 10. dakikada sağ kanattan ceza sahasına doğru giren Neymar'ın ortasında geldi. Sergi Roberto'nun vuruşunda Real Madrid kaptanı Sergio Ramos göğsüyle topu kornere atmayı başardı. 20. dakikadan itibaren oyunda dengeyi sağlayan Real Madrid, Fransız futbolcusu Karim Benzema ile iki kez Barcelona ceza sahasında tehlike oluştursa da sonuç alamadı.

El Clasico'da kazanan çıkmadı

Barcelona, uzun ve hızlı toplarla hücuma çıkmayı denerken, Real Madrid ise savunmada çok sakin olup, kanatları kullanarak rakip kaleye gitmeye çalıştı. Her iki takımın da hata yapmamak için çok dikkatli olduğu ve taktik mücadelenin öne çıktığı ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya takımlar aynı 11'lerle başladı. 53. dakikada Neymar'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde çok iyi bir şekilde yükselen Luis Suarez'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Barcelona maçta 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 59. dakikasında Benzema ile rakip ceza sahasında tehlike üreten Real Madrid, Fransız futbolcunun topla birlikte yüzünü kaleye dönememesi sonrasında pozisyondan yararlanamadı. Skor üstünlüğü ile rahatlayan ve ikinci golü arayan Barcelona, 68. ve 71. dakikalarda Neymar, 69. dakikada Iniesta ve 81. dakikada Messi ile dört önemli gol fırsatını değerlendiremedi.

89. dakikada gelişen Real Madrid atağında Cristiano Ronaldo'nun sağ kale direği önünde müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda kaleye giden topu son anda Jordi Alba ayağıyla önledi. Mücadelenin 90. dakikasında Luka Modric'in sol kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Sergio Ramos mükemmel bir kafa vuruşuyla topu ağalara gönderdi: 1-1. Son dakikalarda gelen beraberlik golüne Barcelona'nın karşılık verecek vakti olmayınca karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

Bu sonuçla, 26'sı La Liga'da olmak üzere yenilmezlik serisini 33 maça çıkaran Real Madrid, puanını 34'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Barcelona ise puanını 28 yaptı ve ikinci sırada yer aldı.

Öte yandan Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, yedek başladığı karşılaşmada 78. dakikada Andre Gomes'in yerine oyuna dahil oldu. Valencia ile 22 Ekim'de deplasmanda oynanan lig maçında sağ dizinden sakatlık geçiren Andres Iniesta, bir aydan fazla bir süre sonra sahalara döndü. Barcelona kaptanı Iniesta, 60. dakikada Rakitic'in yerine oyuna girdi.

El Clasico'da kazanan çıkmadı

Ayrıca Barcelona'da Neymar, bu maçın ardından sarı kart cezalısı durumuna düştü. Brezilyalı futbolcu, gelecek hafta deplasmanda oynanacak Osasuna maçında forma giyemeyecek.

- Chapecoense için saygı duruşu

Kolombiya'daki uçak kazasında futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri hayatını kaybeden Brezilya'nın Chapecoense kulübüne destek için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

'Dayan Chapecoense' yazılı bir panonun arkasına geçen her iki takımın futbolcuları ve hakemler omuz omuza saygı duruşunda bulundu. Ayrıca takımlar sahaya çıkarken, Nou Camp Stadı'ndaki 90 bin Barcelona taraftarı takımlarına ve Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere destek vermek için bir mozaik oluşturdu. Tribünlerdeki mozaikte, Katalonya'ya özgü insan kulesi sembolü ile 'Haydi Barça' yazılırken, Katalonya bayrağı da oluşturuldu. Ayrıca tribünün bir kısmında İngilizce 'Katalan Cumhuriyeti'ne Hoşgeldiniz' yazılı büyük bir pankart açıldı. Maçın 17. dakikasında da tribünlerden 'bağımsızlık' diye sloganlar atıldı.

Kaynak: AA