Bilecikspor Rahat Kazandı

Bilecik 1. Amatör Lig 11’inci hafta mücadelesinde Bilecikspor kendi saha ve seyirci önünde rahat kazandı.

Bilecik Edebali Stadı’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Lig 11’inci hafta mücadelesinde Bilecikspor kendi saha ve seyirci önünde Pazaryeri Spor’u 5-0 yendi. Maç öncesi Kolombiya’ya giden Brezilya ekibi Chapecoense’yi taşıyan uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Maça iyi başlayan Bilecikspor maçın 15’inci dakikasında Tolga Burulday ile bulduğu pozisyon sonrası, futbolcunun ceza sahası içinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mustafa Bingöl Bilecikspor’u 1-0 öne geçirdi. Maçın 35’inci dakikasında Bileciksporlu oyuncu Yusuf Fidan’ın bulduğu golle durum 2-0’a geldi. Bu gol sonrası ilk yarıda başka gol olmazken ilk yarı 2-0’lık Bilecikspor üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci yarıyaya da baskın bir oyunla başlayan ev sahibi ekip maçın 50’inci dakikasında Tolga Burulday ile durumu 3-0 yaptı. Maçın 70’inci dakikasında bir pozisyonda gole topu Pazaryeri Sporlu bir oyuncu eliyle kesince hakem ikinci kes penaltı noktasını gösterdi. Topu eliyle kesen oyuncu ise; kırmızı kart görerek maçın 70’inci dakikasında Pazaryeri Spor’u10 kişi bıraktı. Penaltı aşısında topun başına geçen Bileciksporlu oyuncu Fuat Önal penaltı atışını yararlanamadı. Kaçan penaltıdan 5 dakika sonra sol kanattan getirdiği topla çizgiye kadar inen Bileciksporlu Mustafa Bingöl ceza sahasına göndermek isteği top kaleye yönelince kalecinin büyük hatası sonucu top ağlarla buluşarak durum 4-0 oldu. Maçın 90’ıncı dakikası sonrası Celal Daş topu ağlara göndererek Bilecikspor’un 5’inci golünü kaydetti.

Bu gol sonrası maça sona ererken maçı Bilecikspor 5-0 kazandı. Bu galibiyetle 2 maç eksiğiyle 9’da 9 yapan Bilecikspor puanını 27’e çıkarırken, Pazaryeri Spor 7 puanda kaldı.

“İyi bir futbol oynadık”

Maç sonu iyi bir mücadele iyi kazandıklarını belirten Bilecikspor antrenörü Hasan Kol, “Bu haftayı da kayıpsız geçtik. 2 maç eksiği ile 1308 Osmaneli Belediyespor’u takip ediyoruz. Haftaya Söğüt Spor ile deplasmanda oynayacağız. 1 günlük izinin ardından bu maçın çalışmalarına başlayacağız. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Hiçbir yönetici maça gelmedi

Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu’nun sağlık sorunlarının nedeniyle maça gelemezken, Bileciksporlu yöneticileri de maça gelmeyerek takımı öksüz bıraktılar. Maçın ikinci yarısında sadece yönetici Osman Genç maça gelerek oyunculara destek oldu.

Kaynak: İHA