Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda Uztürk Yeniden Başkan

TBESF 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Arif Ümit Uztürk, 172 delegenin desteğiyle yeniden başkanlığa seçildi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Arif Ümit Uztürk, yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara'daki Anadolu DownTown Hotel'de gerçekleştirilen genel kurulda, federasyon başkanlığı için 173 delege oy kullandı.

Seçime tek aday olarak giren Uztürk, oyların 172'sini alarak bir kez daha başkanlık görevine getirildi. Bir oy ise geçersiz sayıldı.

Divan başkanlığını Oğuz Cerik'in yaptığı genel kurulda, faaliyet ve denetim raporları oy birliğiyle ibra edildi.

Arif Ümit Uztürk başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

İlhami Kılınçkaya, İrfan Çelik, Abdulkadir Gözegir, M. Atilla Şirin, Yusuf Hocaoğlu, Ali Mesut Keskin, Mehmet Sirkeci, Murat Kandazoğlu, Mustafa İpek, Taner Canyurt, Oğuz Cerik, Merve Aslaner, Murat Dirican, Mustafa Sabri Ak.

- 'Kara günleri atlattık'

Başkan Uztürk, genel kuruldaki konuşmasında, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık tarihinin 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini belirterek, 'Biz de engelli bireyleri spora kazandırmak ve başarı çıtasını daha yükseğe taşımak için çalışıyoruz.' dedi.

Uztürk, ilk olarak 22 Mart 2015'te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda göreve geldiklerini hatırlatarak, federasyonun tüm faaliyetlerinin durdurulduğu 'kara günleri' atlattıklarını söyledi.

Bütçe konusunda dengeleri sağlamak için mali disiplinden taviz vermediklerini anlatan Uztürk, '2015 yılında 7 milyon lira olan bütçemizin hemen hemen yarısına denk gelen 3 milyon 157 bin lira ile borçlarımızı ödedik.' ifadesini kullandı.

Uztürk, sportif başarılara dikkati çekerek, '18 ayda 129'u altın olmak üzere 355 madalya kazandık. Bir rekora imza attık. Uzun yıllar sonra paralimpik oyunlarında 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde ettik. Madalya sıralamasında 2012'de 43. basamakta olan ülkemizi 34. sıraya yükselttik.' diye konuştu.

Gelecek döneme ilişkin hedeflerini anlatan Uztürk, şunları kaydetti:

'Engelli sporcuların yararlanabileceği bir spor kompleksini camiamıza kazandırmak için yeni yönetimimizle olağanüstü çaba göstereceğiz. Genel müdürlüğümüze ve bakanlığımıza özellikle yüzme ve atletizm için paralimpik merkezler açılması konusunda proje teklifimizi sunacağız. Mali disiplini korumaya, tasarruflu hareket etmeye devam edeceğiz.'

Kaynak: AA