Özel Sporcularda Hedef Tokyo

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın:'Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en az 5 sporcuyla katılabilmek' 'INAS'ta çeşitli kurullarda yer almaya devam edeceğiz'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, tarihte bir ilki gerçekleştirerek, 2016 Rio Olimpiyatları'na atletizm branşında doğrudan katılmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, planlama ve milli takım kamplarıyla hedeflerine yaklaştıklarını belirtti. Aydın, 'Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en az 5 sporcuyla doğrudan katılabilmek. 2016 Rio Olimpiyatları'na tarihte bir ilki başararak, atletizm branşında doğrudan katılmıştık. Bunu yeni dönemde de sürdürmek istiyoruz.' diye konuştu.

Aydın, 8 Ekim'de Fransa'nın başkenti Paris'teki Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Genel Kurul toplantısında yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini hatırlattı.

Bu kurullarda yer almaya devam edeceklerini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

'Benim dışımda, INAS Kuzey Disiplin Avrupa Teknik Kurul Başkanlığı ve INAS Kuzey Disiplin Dünya Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Kayak Teknik Kurul Başkanımız Erol Karabulut, INAS Avrupa Basketbol Teknik Kurul Başkanlığı ve INAS Dünya Basketbol Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Basketbol Teknik Kurul Başkanımız Ufuk Bulut'u seçtirdik. Güney Afrika’da yapılan Dünya Down Sendromlular Atletizm Federasyonu seçimlerinde, federasyon başkan vekilimiz Sadettin Akçi de yönetim kuruluna seçildi. INAS'ta çeşitli kurullarda yer almaya devam edeceğiz'

Kulüp ve sporcu sayılarının arttığını dile getiren Aydın, 'Kulüp sayımız 383, lisanslı sporcu sayımız ise 17 bine ulaştı. 2016 yılı faaliyet programımızdaki 13 bölge şampiyonası ve 10 Türkiye şampiyonası olmak üzere farklı illerimizdeki organizasyonları rekor katılımlarla tamamladık.' ifadesini kullandı.

- İtalya'da rekor

Aydın, İtalya’nın Loanu kentinde düzenlenen INAS Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 15 madalya kazanarak tarihi bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Özel sporcular tarihinde bir organizasyonda en fazla madalya sayısına ulaştıklarını hatırlatan Aydın, 'Türkiye Özel Sporcular Yüzme Milli Takımımız INAS Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın, 7 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Alınan bu madalyalar neticesinde özel sporcular tarihinde bir rekora imza attık.' diye görüş belirtti.

Aydın, INAS Avrupa Atletim Şampiyonası'nı başkentte düzenlediklerini ve 33 madalyayla takım halinde ilk sırada yer aldıklarını kaydetti.

Şampiyonanın Türkiye'nin yanı sıra 9 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiğini bildiren Aydın, 'Avrupa’nın en geç takımına sahibiz. Bu şampiyonada 10 altın, 10 gümüş ve 13 bronz madalya elde ettik. Takım halinde Avrupa şampiyonluğuna ulaştık.' dedi.

- Paralimpik sporculara maaş bağlanacak

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Aydın, paralimpik sporculara maaş bağlanması konusunda Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ile protokol imzaladıklarını belirtti.

Paralimpik branşlar atletizm, masa tenisi ve yüzme branşlarında olimpik sporcu havuzunu oluşturup, INAS ve İPC lisanslama kamplarını tamamladıklarını anlatan Aydın, 'Bu çalışmalar kapsamında ilkleri bir bir hayata geçirerek, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlanan sporcularımıza Spor Genel Müdürlüğünden 'Paralimpik Sporcu Harçlığı' bağlanmasını imza altına aldık.' değerlendirmesinde bulundu.

- Sponsorluk çalışmaları

Birol Aydın, geride kalan dönemde çeşitli firmalarla sponsorluk anlaşmaları imzalayarak sporculara kolaylık sağladıklarını ifade etti.

Özel sporcuların rahat ve güvenli seyahatlerinin sağlanması için Türk Hava Yolları (THY) ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını belirten Aydın, 'Yurt içi ve yurt dışı şampiyonalara katılacak sporcularımıza ve milli takım kafilelerimize yüzde 50 indirim sağlandı.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA