Aydınspor 1923 İlk Yarıda Bekleneni Veremedi

Spor Toto 2. Lig’de dördüncü sezonunu geçiren ve sezon başında iyi bir ekip kurmasına rağmen ilk yarının bitmesi ile birlikte istenileni veremeyen Aydınspor 1923, 2013-2014 sezonunun ardından ikinci kötü istatistiğe sahip ilk yarıyı geride bıraktı.



Aydınspor 1923, büyük umutlarla başladığı ligde bu sezon da ilk yarıda istenileni veremedi. 13 oyuncuyla yollarını ayırıp, 13 oyuncuyu da kadrosuna katarak sezona başlayan siyah beyazlılar, ilk dört haftayı Bahaddin Güneş yönetiminde 3 puanla tamamladı. Kötü gidişat nedeniyle beşinci hafta itibariyle Teknik Direktörlük koltuğunu Altyapı Koordinatörü Göksel Özdemir’e devreden Aydınspor 1923 yönetimi, Aydınlı hocalarla ilk yarıda 18 puan topladı. İlk yarı itibariyle 17 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 21 puan toplayan Efe, devre arasına 21 puanla 12’nci sırada girdi. Ligin ilk yarısını play-off potasının 8 puan gerisinde tamamlayan siyah beyazlılar ilk yarıda inişli çıkışlı bir grafiği ile dikkat çekti. 2. Lig’e çıktığı ilk sezonun ilk yarısında 18 puan toplayan Zeybekler, sırasıyla 2014-2015 sezonunda 26, 2015-2016 sezonunda 23 ve bu sezon da 21 puan toplayarak vasatın altında kaldı. 2. Lig’de ilk yarı itibariyle ikinci kötü sezonunu geçiren Efe, 2. Lig’deki 4 sezonda taraftarını da kötü gidişat nedeniyle kahretti.

Menderes’te Çok Kolay Puanlar Kaybetti

Geçtiğimiz sezonlarda kendi evinde oynadığı maçlarda rakiplerine korku salan ve mabedi Adnan Menderes Stadı’nda yenilgi yüzü görmeyen Aydınspor 1923, bu sezonun ilk yarısında iç saha maçlarında rakiplerine bol bol puan verdi. Menderes’te çıktığı 9 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 13 puan toplayan Efe, iç sahada en kötü sezonlarından birini yaşadı. Dış sahada da istenileni bir türlü veremeyen siyah beyazlılar deplasman kabusunu ilk yarı boyunca üzerinden atamazken 8 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle toplam 8 puanla Aydın’a döndü.

En Fazla Gol Berat’tan

17 maçı geride bırakan Aydınspor 1923, sezon başında bu ligin baba golcüleri olarak adlandırılan oyunculardan olan Haluk Türkeri ve Tahir Babaoğlu gibi isimlerden istenileni alamadı. Gol yollarında etkisiz kalan Efe, elinde iyi golcüler olmasına rağmen rakip fileleri sarsmakta zorlandı. Takımın orta saha oyuncusu olmasına rağmen ilk yarı itibariyle 6 gol atan Berat Ali takımın en skorer oyuncusu oldu. Berat Ali’yi 3 golle Tahir, Nezir, Metincan ve Oğuzhan takip ederken, 2 gol atan Haluk ve Samed’in ardından Reşo da 1 golle siyah beyazlı ekipte fileleri havalandıran isimler oldu. İlk yarı itibariyle toplam 23 kez rakip fileleri sarsan siyah beyazlılar kalesinde de 25 gol görerek -2 gol averajına sahip olarak devre arasına eksilerde girdi.

Toplam 3 Kırmızı 41 Sarı Kart Gördü

Aydınspor 1923, 2016-2017 sezonu ilk yarı sonunda oynanan 17 maçta futbolcular toplam 3 kırmızı ve 41 sarı kart gördü. Ömer, Ramazan ve İsmail kırmızı kart gördüğü maçlarda takımını eksik bırakan oyuncular olurken, 7 sarı kartla sarı kart sabıkalısı Vedat’ı, 5 sarı kartla Gürcan, 4 sarı kartla Nezir ve Ömer takip etti.

İstikrar Abidesi Erdi Bakırcı

Aydınspor 1923’te 5’inci sezonunu geçiren defansın bel kemiği Kaptan Erdi Bakırcı, önceki sezonlardaki performansını bu sezon da aratmadı. Kadronun gedikli isimlerinden olmayı başaran kaptan Erdi, ligin ilk yarısındaki tüm maçlarda forma şansı bulurken, bin 516 dakika siyah beyazlı formayı terletti. Terminatör lakaplı Erdi, önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezon da hem futboluyla hem de istikrarlı gidişatını sürdüren oyunculardan olmayı başardı. En fazla süre alan ve en fazla maç oynayanlar arasında ilk beşte Erdi’yi; 16 maç bin 440 dakika ile Gürcan, 16 maç bin 413 dakika ile İsmail, 16 maç bin 226 dakika ile Reşo ve 14 maç bin 223 dakika ile Vedat takip etti.

En Az Süre Alan Burak Can Oldu

Ligin ilk yarısında çok fazla forma şansı bulamayan oyuncular arasında da ilk beşe giren oyuncular belli olurken, 3 maç 109 dakika ile orta saha oyuncularından Burakcan Balcı en az siyah beyazlı formayı terleten isim oldu. Geçen yıl sağ bekin değişilmezi olan Ramazan bu sezon yedek güç olurken 4 maçta 159 dakika sahada kaldı. 3 maç çıkaran Süleyman 183, 8 maçta 308 dakika top koşturan Şamil ve 4 maçta 343 dakika top oynayan Serkan ise en az forma şansı bulan ilk beş oyuncu arasında yer aldı.

Kaynak: İHA