Paletli Yüzme Kış Şampiyonası

Dünya şampiyonu milli sporcu Ömer Faruk Saydam, şampiyonanın en çok altın madalya (4) kazanan sporcusu oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Çanakkale'de gerçekleştirilen 'Paletli Yüzme Bireysel Açık Yaş Kış Şampiyonası'nda en çok altın madalyayı, dünya şampiyonu milli sporcu Ömer Faruk Saydam kazandı.

TSSF'den yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılan şampiyonaya 20 spor kulübünden 153 sporcunun katıldığı belirtildi.

Bayanlar kategorisinde 67, erkekler kategorisinde ise 86 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, dip, suüstü, tüplü ve çift palet disiplinlerinde gerçekleştirilen müsabakalarda paletli yüzmede ilk kez dünya şampiyonluğu kazanan Bakırköy Su Sporları Kulübünden milli sporcu Ömer Faruk Saydam, şampiyonanın en çok altın madalya kazanan sporcusu oldu.

Saydam'ın 50 metre dip, 50 ile 100 metre suüstü ve 100 metre tüplü disiplininde şampiyonluğa uzanarak 4 altın madalyanın sahibi olduğunun ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

'Dip, suüstü, tüplü ve çift palet disiplinlerinde 10 ayrı yarışma etabında gerçekleştirilen şampiyonanın bayanlar kategorisinde en çok altın madalyayı milli sporcular Tuğçem Akgün ve Deniz Eylül Kürklü kazandı. İTÜ GVO Spor Kulübünden Tuğçem Akgün, 50 metre dip, 50 ve 100 metre suüstü disiplinlerinde şampiyon olarak 3 altın madalya kazandı. TYK Spor Kulübünden Deniz Eylül Kürklü ise 50, 100 ve 200 metre çift palette şampiyon olarak 3 altın madalya elde etti.'

Kaynak: AA