Galatasaray Kupada Kayıp

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda Tuzlaspor'a 32 kaybeden Galatasaray, 4 maçlık periyodu birer galibiyet ve yenilgi, 2 beraberlikle geçti İlk yarıda sakatlık yaşayan Cavanda, yerini Carole'e bırakmak zorunda kaldı Sarıkırmızılı ekipte Chedjou ve Yasin Öztekin, Tuzlaspor'da ise Doğan Ateş kırmızı kart gördü.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'ndaki 4. maçında konuk olduğu Spor Toto 2. Lig ekibi Tuzlaspor'a 3-2 yenilerek bu kulvarda bu sezon ilk mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında etkili bir performans gösteremeyen ancak 45. dakikada Aurelien Chedjou'nun attığı golle soyunma odasına önde giren sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda rakibinin gollerine engel olamadı.

Tuzlaspor, ikinci yarıya hızlı başlarken 7 dakikaya 3 gol sığdırdı. Ev sahibi ekip, 51. dakikada Arif Şahin, 53. dakikada Tuncay Fındıkcı ve 58. dakikada da Ozan Papaker'in golleriyle skoru 3-1'e taşıdı.

Galatasaray, 70. dakikada Martin Linnes'in golüyle farkı 1'e indirse de Tuzlaspor karşısında yenilgiyi önleyemedi.

- Kupada ilk kez yenildi

Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezonki ilk yenilgisini Tuzlaspor'dan aldı.

Elemelerde Dersimspor'u 5-1 yenerek gruplara kalan Galatasaray, grubundaki ilk iki maçında Elazığspor ve Anagold 24 Erzincanspor'la 1-1 berabere kalırken, üçüncü haftada Tuzlaspor'u Türk Telekom Arena'da 2-1 mağlup etmişti.

Bu sonuçla Tuzlaspor E Grubu'nda 9 puanla lider durumda yer alırken, Galatasaray ise 5 puanda kalarak 7 puanlı Anagold 24 Erzincanspor'un arkasından üçüncü sıraya geriledi.

Sarı-kırmızılı ekip, gruplarda 4 maçlık periyodu birer galibiyet ve yenilgi, 2 beraberlikle geride bıraktı.

- Cavanda sakatlandı

Sarı-kırmızılı futbolcu Luis Pedro Cavanda, ilk yarıda yaşadığı sakatlığın ardından oyuna devam edemedi.

Maçın 30. dakikasında ceza sahası içinde sağ dizine darbe alan ve yerde kalan Cavanda, sağlık ekibinin yardımıyla sekerek saha kenarına geldi.

Müsabakaya devam edemeyen Cavanda, 34. dakikada yerini Lionel Carole'e bırakmak zorunda kaldı.

- Maçta 3 kırmızı kart çıktı

Karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy, 3 kez kırmızı kartına başvururken, Galatasaray'dan Aurelien Chedjou ile Yasin Öztekin, Tuzlaspor'dan ise Doğan Ateş oyundan atıldı.

Maçın 56. dakikasında ikili mücadeleye girdiği Doğan Ateş'e yerde kasti müdahalede bulunan Chedjou, hakem Alper Ulusoy tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışında bırakıldı.

Müsabakanın 34. dakikasında ilk sarı kartını alan Yasin Öztekin ise rakibine yönelik sert hareketi nedeniyle 61. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Her iki oyuncu da Süper Lig'in 17. haftasındaki Atiker Konyaspor maçında oynama şansını kaçırdı.

Tuzlaspor'da ise Doğan Ateş, 67 ve 71. dakikalarda peş peşe gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Kaynak: AA