Kilis'te Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği

Kilis İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunuldu.

Kilis'te faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine il özel idaresince temin edilen spor malzemeleri törenle teslim edildi.

Vali İsmail Çataklı, Kilis İl Özel İdaresisi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, il özel idaresisinin amatör spor kulüplerini desteklemek için yaptığı çalışmanın son derece sağlıklı ve yerinde bir hizmet olduğunu belirtti.

Spor ve güzel sanatlar alanında gençlere yönelik verilen hizmetlerin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Çataklı, şunları kaydetti:

'Türkiye'de son yıllarda biraz da iş kaygısının verdiği endişeyle biz çocuklarımızı sadece üniversite sınavlarına hazırlayıp bir yerde iş sahibi olsunlar endeksli yetiştirdik ve yetiştirmeye de devam ediyoruz. Hepimiz zannediyoruz ki iyi bir üniversiteyi kazandığında, iyi bir işe girdiğinde huzur, mutluluk gibi dünyada ne ararsa bulacak. Bunu yaparken, aslında sağlıklı bireylerin topluma, devletine ve milletine yararlı bireylerin nasıl yetiştirilmesi gerektiği gerçeğinden uzaklaştık. Karakter eğitimi dediğimiz, ülkesine, değerlerine, geleneklerine bağlı hem dünyasını hem öbür dünyasını düşünen nesiller yetiştirme konusunda ciddi eksikliklerimiz var. Son yıllarda özellikle uyuşturucu başta olmak üzere birçok kötü alışkanlığın hızla yayıldığını bunları kullananların yaşlarının aşağıya doğru indiğini görüyoruz. Çocuklarımıza okullarda verdiğimiz eğitim kadar okul dışı alanlarda da onların sağlıklı yetişmesini sağlayacak ortamlar oluşturmamız gerekiyor.'

Çataklı, bu noktada bireyin mutlaka bir spor, kültür ve sanat dalıyla uğraşması gerektiğini, bunun yanında mutlaka bir hobisinin olmasının şart olduğunu vurgulayarak, velilerden çocukların hayatını, sınavlar ve eğitimle sınırlandırmamasını istedi.

Törende daha sonra yaklaşık 76 bin lira yatırımla temin edilen spor malzemeleri, 15 spor kulübü temsilcisine teslim edildi.

Dağıtım törenine İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat da katıldı.

Kaynak: AA