2016'Da Ülkemizi Başarıyla Temsil Ettiler

Spor dolu bir seneyi geride bırakırken, Red Bull sporcuları açısından 2016 oldukça başarılı geçti.

Türkiye’nin motor sporlarındaki yıldızı Kenan Sofuoğlu kariyerinin beşinci Dünya Şampiyonluğu’na imza atarken, rüzgar sörfünde Lena Aylin Erdil de PWA Dünya Serisi’nde ikincilik başarısı elde etti. Dağ aslanı Ahmet Arslan, Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanırken, Yağız Avcı da Türkiye Ralli Şampiyonası’ndan zaferle ayrıldı. Red Bull sporcuları 12 ay boyunca uluslararası arenada Türkiye’ye birçok başarı kazandırdı. Toprak Razgatlıoğlu, Kenan Sipahi, Arif Gül ve SuperMassive de 2016’da kariyerlerinde iz bırakan anlar yaşadı.

Ahmet Arslan

Dünyanın en zorlu tırmanma serisi Red Bull 400’un tarihindeki en önemli sporcu olan Ahmet Arslan, bu yıl katıldığı üç yarışta da ipi ilk sırada göğüslemeyi başardı. Arslan, sezonun ilk yarışında Kazakistan’ın Almati kentinde zirvenin en tepesinde yer alırken, Almanya’daki Red Bull 400’de de rakiplerine şans tanımadı. Arslan, son olarak Slovenya’da katıldığı yarışta da birinciliği elde etti. Ahmet Arslan, İtalya’nın Arco kentinde düzenlenen 15. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda da oldukça başarılı bir performans sergilemeyi başardı. Son iki yılda podyumdan uzak kalan milli sporcu, zorlu yarışmanın sonunda ülkemize bronz madalyayı getirmeyi bildi. Arslan, Bulgaristan’ın Sapareva kentinde düzenlenen 32. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 12.7 kilometrelik elit erkekler yarışında 3. Oldu ve koleksiyonuna bir madalya daha ekledi.

Arif Gül

Türkiye’nin BMX sporundaki en başarı isimlerinden biri olan Arif Gül için 2016 ilklerle doluydu. Kariyerinde ilk defa uluslararası bir BMX şampiyonasına katılan Arif Gül, pro street kategorisinde katıldığı müsabakalarda birbirinden önemli isimleri geride bırakarak beşinciliği elde etti. Köln’de düzenlenen Uluslararası BMX Şampiyonası’nda eleme serisi sonrası ilk sekizde kendine yer bulan Arif Gül, yedi Alman sporcu arasında yer aldı. Arif Gül, Türk BMX sporunda bugüne kadarki en önemli başarının sahibi oldu.

Kenan Sipahi

Geçtiğimiz yılı Pınar Karşıyaka’da geçiren Kenan Sipahi, yeni sezonla birlikte Beşiktaş Sompo Japan forması giymeye başladı.

Kenan Sipahi, Ufuk Sarıca’nın yönetiminde sezona iyi başlayan ve 12 maçta on galibiyete ulaşan Beşiktaş’ın başarısında önemli pay sahibi. Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş Sompo Japan’ın oyun kurucusu Kenan Sipahi, 2016 yılında All-Star karmasına da seçilirken 2017 oylamasında da üst sıralarda yer alıyor.

Kenan Sofuoğlu

Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010, 2012 ve 2015’in ardından 2016’ta da Dünya Supersport Şampiyonası’nda zirveye çıkarak kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu. Sofuoğlu’nun beşinci şampiyonluğunu ilan ettiği Dünya Supersport Şampiyonası’nda bu sezon düzenlenen 12 yarışta, Kenan Sofuoğlu altı kez kürsünün en üstünde yer aldı. Avustralya’daki ilk yarışta şanssız şekilde lastiği patladığı için yarış dışı kalan Sofuoğlu, Tayland’da ise ikinci sırayı elde etti. İspanya’da zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, Hollanda’da ise üçüncülüğün sahibi oldu. İtalya’da damalı bayrağı ilk sırada gören Kenan Sofuoğlu, Malezya’da ise altıncı sırada yer almıştı. Kenan Sofuoğlu, İngiltere, İtalya ve Almanya’da üst üste üç zafer almıştı. Sofuoğlu sezonun 10. yarışı olan Fransa’da ise yarış dışı kalmış ve şampiyonluğunu İspanya’ya bırakmıştı. İspanya’da kürsünün en tepesinde yer alan Sofuoğlu, Katar’da ise ikinci olarak sezonu toplamda 216 puanla tamamlamıştı.

Lena Erdil

Türkiye’nin rüzgar sörfündeki bir numaralı ismi Lena Erdil için 2016 oldukça bereketli geçti. Red Bull sporcusu Erdil, bu sezonki PWA Dünya Turu’nu ikinci tamamladı ve dünya ikincisi olmayı başardı. PWA serisinin ilk yarışını Güney Kore’de kazanan Lena, Danimarka’da ise üçüncü olmuştu. Başarılı sörfçü Hırvatistan’da gerçekleşen IFCA Slalom Dünya Şampiyonası kazanırken, Türkiye Şampiyonası’nda da podyumun en üstüne çıkmayı bildi.

Toprak Razgatlıoğlu

Motor sporlarında Türkiye’nin en yetenekli isimlerinden biri olan Toprak Razgatlıoğlu, 2015’te elde ettiği Avrupa Superstock 600 şampiyonluğu sonrası bu sene Dünya Superstock 1000 Şampiyonası’nda yarıştı. Dünya Superstock 1000 Şampiyonası’na şanssız sakatlıklarla başlayan Razgatlıoğlu, ilk iki yarışı kaçırmasına rağmen sezonu beşinci sırada tamamladı. Birinci sezonunu yaşadığı Superstock 1000’de bu sezon iki kez podyum gören Razgatlıoğlu, toplamda 70 puanın sahibi oldu.

Yağız Avcı

Türk rallisinin son yıllarda yetiştirdiği en önemli pilot olan Yağız Avcı, co-pilotu Bahadır Gücenmez ile 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaştı. Kariyerinin beşinci şampiyonluğunu elde eden Avcı, sezonda Ege ve Marmaris rallilerini kazanarak başladı.

Kocaeli’de ise yaşadıkları arıza nedeniyle Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi yarışı bitiremedi. Sezonun dördüncü yarışı olan Bursa Rallisi’nde tekrar zirveye çıkan Avcı-Gücenmez, Eskişehir’de de rakiplerine şans tanımadı ve İstanbul Rallisi öncesinde gerçekleşen beş yarışın dördünü kazanmayı bilmişti. Hitit Rallisi’ni de ikinci tamamladı ve sezonu şampiyon tamamladı.

SuperMassive

Ocak 2016 yılında kurulan SuperMassive kısa sürede Türkiye’nin e-spor’daki en başarılı takımları arasında yer almayı bildi. SuperMassive, bu sezon Kış Mevsimi Şampiyonluğu, IWCI Şampiyonluğu ve Taiwan Excellence Gaming Cup Şampiyonluğu’nu elde etti. Başarılı ekip ayrıca Türkiye Büyük Finali İkinciliği alırken, MSI IWCI’de Türkiye’yi temsil etti.

Kaynak: İHA