Dünya Deve Güreşi Şampiyonluğu Maçı Beraberlikle Sonuçlandı

Aydın’da düzenlenen deve güreşlerinde dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘Dünya Şampiyonluğu’ müsabakası beraberlikle sonuçlandı.



Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Efeler Diyarı Aydın Geleneksel Deve Güreşleri” Ilıcabaşı Mahallesi Ayter Alanında gerçekleştirildi.

Yaklaşık 20 bin deve güreşi meraklısının takip ettiği güreşlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun alana gelip vatandaşları selamlaması ile coşku ikiye katlandı. Deve Güreşlerine Başkan Çerçioğlu’nun yanı sıra Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve İlçe Belediye Başkanları ile bölgenin dört bir yanından gelen vatandaşlar katıldı.



İlk Kez Dünya Kupası Müsabakası Düzenlendi

Başkan Çerçioğlu ve Vali Koçak’ın alanda beraberce tur atarak vatandaşları selamlamasının ardından 160 devenin kıran kırana müsabakaları startını aldı. Dereceye giren develerin sahiplerine kupalarını Başkan Çerçioğlu ve Vali Koçak verdi.

Son olarak, Türkiye’deki deve güreşleri arenalarında ilk kez düzenlenen dünya şampiyonluğu için alana çıkan Kanka ve Karagözoğlu isimli develerin dünya kupası müsabakası beraberlikle sonuçlandı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu her iki devenin sahibine de kupalarını takdim etti.

Kaynak: İHA