Yeşilgiresun Belediyespor 4 Maç Sonra Kazandı

Karadeniz ekibi, konuk ettiği Demir İnşaat Büyükçekmece'yi yenerek, 4 maçlık galibiyet özlemine son verdi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor, evinde Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 100-72 yenerek, 4 maç sonra galip gelmeyi başardı.

Ligin 7. haftasında Giresun'da konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 82-67 mağlup eden yeşil-beyazlılar, sonraki 4 haftada ise parkeden mağlup ayrıldı.

Yeşil beyazlılar 8. haftada Anadolu Efes'e 82-75, 9. haftada Pınar Karşıyaka'ya 80-58, 10. haftada Darüşşafaka Doğuş'a 80-61 mağlup olurken, 11. haftada ise Galatasaray Odeabank'a 80-74 kaybetti.

Ligin 12. haftasında dün Demir İnşaat Büyükçekmece'yi konuk eden Yeşilgiresun Belediyespor, rakibini 100-72 yenerek 4 hafta sonra kazandı ve kötü gidişe 'dur' dedi.

Kulüp başkan vekili Sertaç Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 maç sonra kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dört hafta süren kötü gidişat sürecinde kaybettikleri takımların bugün Avrupa'nın en iyi ekipleri arasında yer aldığına işaret eden Güneş, şunları kaydetti:

'Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi ekipleri. Avrupa'da ses getiren takımlar. Yine Pınar Karşıyaka da hem ligimizin hem de Avrupa'nın önemli ekiplerden biri. Sadece Pınar Karşıkaya karşılaşmasında kötü oynadık. Diğer takımlara kolay kolay teslim olmadık. Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında kazanarak 4 maç sonra galibiyet elde ettik. Dört haftadır süren kötü gidişata Demir İnşaat Büyükçekmece maçıyla son verdik.'

Güneş, ligin ilk devresinin tamamlanmasına 3 hafta kaldığını anımsatarak, hedeflerinin 3 maçı da kazanarak, devreyi 9 galibiyetle tamamlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA