Menemen Belediyespor, Fenerbahçe Maçına Hazırlanıyor

Teknik direktör Kaya:'Böyle bir takımı ağırlamak, bu kadar büyük bir camiaya karşı takımınızı hazırlamak, onlara karşı oynatmak bizim için onur, oyuncular için de gururdur'.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda 22 Aralık Perşembe günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Spor Toto 2. Lig temsilcisi Menemen Belediyespor'un teknik direktörü Suat Kaya, üst üste yapacakları iki maçın kupadaki durumlarını belirleyeceğini söyledi.

Kaya, Menemen İlçe Stadı'ndaki antrenmandan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk devreyi yaşadıkları sakatlıklara rağmen iyi performans göstererek MKE Ankaragücü ve Gümüşhanespor'un 3 puan gerisinde 3. sırada tamamladıklarını belirtti.

İkinci devrede sakat oyuncularının takıma döneceğini, transfer de yapacaklarını aktaran Kaya, ligde birinci olarak TFF 1. Lig'e çıkmak istediklerini ifade etti.

Kaya, Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda iyi performans göstermek istediklerini de belirterek, 'Kulübün kasasına para girmesi için de bütün maçlara kazanmak için çıkıyoruz. Böyle mücadele ediyoruz. İzmir Atatürk Stadı'nda Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Hemen kısa süre sonra da Fenerbahçe'ye konuk olacağız. Bu maçlar, gruptaki gidişatımızı belirleyecek.' diye konuştu.

Futbolcu olarak Fenerbahçe'ye karşı çok mücadele ettiğinin hatırlatılması üzerine Kaya, şunları söyledi:

'Orada çok yorulmuştum, şimdi kenarda olacağım. En azından ben yorulmayacağım, oyuncular yorulacak. Fark etmiyor, böyle bir takımı ağırlamak, bu kadar büyük bir camiaya karşı takımınızı hazırlamak, onlara karşı oynatmak bizim için onur, oyuncular için de gururdur. İnşallah güzel bir maç olur, kazanan taraf biz oluruz.'

Kaya, Menemen Belediyespor ile Fenerbahçe'nin renklerinin aynı olduğunu, logolarının da benzetildiğini belirterek, 'Bir ben Galatasaraylıyım. Birbirlerine karşı sempati duyan iki ayrı ilin değişik takımının sahada dostluk görüntüsü devam eder inşallah.' ifadesini kullandı.

- Futbolcu Erman: 'Genç arkadaşlarımız için vizyon maçı'

Menemen Belediyespor'un tecrübeli futbolcusu Erman Kılıç ise yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk 2 maçta 3 puan aldıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:

'İnşallah Fenerbahçe maçından, elimizden geleni yapıp puan ya da puanlarla ayrılmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilecek bir kadromuz var. Takımda Fenerbahçe'ye karşı ilk kez forma giyecek arkadaşlarımız var. Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisiyle oynayacağız. Genç arkadaşlarımız için vizyon maçı, diyebiliriz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz, inşallah bu maçtan da alnımızın akıyla çıkarız.'

Kaynak: AA