Katar'da 2022 Dünya Kupası Hazırlıkları

Hazırlık sürecinde 50 dereceyi bulan sıcakta çalışan işçiler, vücut ısısını düşüren baret kullanacak.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nın hazırlık aşamasında görev alan işçilerin sıcaktan daha az etkilenmesi amacıyla vücut ısısını 10 dereceye kadar düşüren baret üretildi.

Kupa hazırlıkları için görevli Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi, son teknolojik gelişmelere göre dizayn edilen ve vücut ısısını düşüren baretin, 50 dereceyi bulan sıcaklıkta stat yapımında çalışan işçiler tarafından kullanılacağını duyurdu.

Açıklamada, güneş enerjisini soğuk havaya dönüştüren bir sistemin baretin içine yerleştirildiği ve bu sayede işçilerin vücut ısısının 10 dereceye kadar düşürülebileceği belirtildi.

Soğutuculu bareti üreten Katar Üniversitesinin mühendislik bölümünde görevli Prof. Suud Abdul-Aziz Abdul-Gani, 'Bu yeni teknoloji sayesinde, Dünya Kupası inşasında görev alan işçiler için daha rahat ve güvenli̇ bi̇r çalışma ortamı sağlanacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Abdul-Gani, baretin 4 saate kadar aralıksız soğutma özelliği bulunduğunu ve bu teknolojik ürünün, inşaat sektöründe devrim niteliğinde olduğunu da belirtti.

Yeni baretin, işçiler tarafından gelecek yazdan itibaren kullanılması planlanıyor.

Kaynak: AA