Ankaragücü'nün İlk Yarı Raporu

Başkent temsilcisi, 37 puan ve averajla ilk yarıyı lider tamamladı Sarılacivertliler, en farklı galibiyetini 1461 Trabzon'u 62 yenerek elde etti.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Ankaragücü, ligin ilk yarısını lider tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 37 puan toplayan sarı-lacivertliler, aynı puana sahip Gümüşhanespor'un önünde averajla liderlik koltuğunda yer aldı.

Başkent ekibi, oynadığı 17 karşılaşmada 12 galibiyetin yanı sıra bir beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Rakip fileleri 33 kez havalandıran Ankaragücü, kalesinde ise 18 gol görerek averajı en yüksek takım oldu.

- Sahasında 7 galibiyet

Ankaragücü, ligin ilk yarısında ev sahipliği yaptığı 9 maçın 7'sinden galibiyetle ayrılmayı başardı.

Sahadan 7 kez 3 puanla ayrılan sarı-lacivertliler, 2 kez de mağlup oldu. İç saha maçları dikkate alındığında, 21 puan toplayan Ankara ekibi, Gümüşhanespor ile en çok iç saha puanı toplayan takım olarak dikkati çekti.

- Kırmızı kart görmedi

Ankaragücü futbolcuları, 17 maçlık periyotta kırmızı kartla cezalandırılmadı.

Ligde birinci ve üçüncü haftaları cezası nedeniyle Afyonkarahisar'da, 3 karşılaşmayı da sahasında seyircisiz oynayan sarı-lacivertliler, 35 kez sarı kart gördü.

- En farklı galibiyet 1461 Trabzon'a karşı

Ankaragücü, 17 maçlık süreçte en farklı galibiyetini ligin 11. haftasında 1461 Trabzon'a karşı elde etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadeleden 6-2'lik sonuçla galip ayrılan Ankara temsilcisi, ilk yarıda en farklı maçını kazandı.

- Devre arası kampı Antalya'da

Ankaragücü, devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da yapacak.

Kamp çalışmalarına 24 Aralık'ta başlayacak başkent ekibi, Antalya'da 3 hazırlık maçı oynayacak. Sarı-lacivertliler, devre arası kampını 8 Ocak'ta tamamlayarak Beştepe Tesisleri'ne dönecek.

Kaynak: AA