Kros Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda İddialı

İtalya'da düzenlenecek organizasyona katılacak Kros Milli Takımı, Antalya'nın Kemer ilçesinde hazırlık kampı yapıyor Kamp müdürü Gülüm:'Şampiyonada büyük kadınlar ve genç erkeklerde çok iddialıyız ve Allah'ın izniyle birinci olacağız'.

SİNAN ÖZMÜŞ - İtalya'da düzenlenecek 23. Avrupa Kros Şampiyonası'nın hazırlıkları kapsamında Antalya'da kamp yapan Türk Milli Takımı, organizasyonda başarılı olmayı hedefliyor.

İtalya'nın Chia kentinde 11 Aralık Pazar günü düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarını sürdüren Kros Milli Takımı, Kemer ilçesinde yaklaşık 1300 rakımlı Ovacık mevkisindeki bir otelde kamp yapıyor.

Organizasyonda kadın ve erkeklerde genç, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde mücadele edecek Türk Milli Takımı'nda 15 sporcu, antrenörler Mehmet Kiper, Aytaç Özbakır ve Medeni Demir gözetiminde çalışıyor.

- Gülüm: '2017 yılı bizim için milat olacak'

Kamp müdürü Güven Gülüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıkların sürdürüldüğü bölgenin krosa çok uygun olduğunu söyledi.

Sporcuların şampiyonaya iddialı hazırlandığının altını çizen Gülüm, 'Rakımın yüksek, havanın nemli olması ve buradaki oksijenin, sporcularımızın başarılarına yansıyacağını düşünüyoruz.' dedi.

Gülüm, yaz aylarında doğudaki illerde, kışın ise sıcak olduğu için Antalya'da kamp yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Umuyorum, 2017 yılı bizim için bir milat olacak. Zaten atletizmde aldığımız başarılar var. İnşallah bundan sonra başarıların daha da iyi olacağına inanıyorum. Onun için de gece gündüz mücadele ediyoruz. Şampiyonada büyük kadınlar ve genç erkeklerde çok iddialıyız ve Allah'ın izniyle birinci olacağız.'

- Özlem Kaya: 'İnşallah birinci oluruz'

Büyük kadınlar 3 bin metre su engellide Avrupa üçüncüsü milli sporcu Özlem Kaya, hazırlık kampının çok iyi geçtiğini vurgulayarak, 'Antrenörlerimiz bize destek oluyor. İnşallah şampiyonada birinci oluruz.' ifadelerini kullandı.

Büyük kadınlarda Avrupa kupası 10 bin metre şampiyonu Esma Aydemir ise şampiyonada birinci olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Antalya'nın kros için çok iyi bir iklime sahip olduğunun altını çizen milli sporcu, 'Her yer buz tutarken Antalya'daki hava durumu çok iyi. Parkurlar da çok güzel. En iyi şekilde antrenmanlarımızı yaparak, hazırlanıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA