Fenerbahçe Seriye Devam Etmek İstiyor

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 9 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, yarın evinde oynayacağı Beşiktaş derbisini kazanarak seriye devam etmek istiyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında yarın saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda Beşiktaş’ı ağırlayacak. Spor Toto Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe, kötü gidişata dur diyerek Spor Toto Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 11 maçta da mağlup olmadı. Sarı-lacivertliler derbiyi kazanarak hem seriye devam etmek hem de rakibiyle arasındaki puan farkını 1’e indirmek istiyor.

Ligde en çok gol atan takım

Kanarya, Süper Lig’de oynadığı 12 karşılaşmada 28 gol atarak ligin en çok gol atan takımı unvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe, attığı 28 gole karşı kalesinde ise 11 gol gördü. Sarı-lacivertlilerde Hollandalı yıldız Robin Van Persie, attığı 6 golle takımın en çok gol atan ismi konumunda bulunuyor.

Lens takımla birlikte çalıştı

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Lens’in de son antrenmana katılmasıyla takımda Türkiye Kupası’nda oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Hollanda Milli Takımı’nda sakatlanan ve üç hafta takımdan ayrı kalan Jermain Lens, dün yapılan antrenmanda takımla birlikte çalıştı. Hollandalı futbolcunun derbinin 18 kişilik kadrosunda olması bekleniyor.

Ezeli rakabette 121. randevu

Fenerbahçe ve Beşiktaş şu ana kadar ligde 120 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin 45, Beşiktaş’ın da 38 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 37 maçta ise birbirine üstünlük sağlayamadı.

Fenerbahçe 11 senedir evinde kaybetmiyor

Fenerbahçe’nin evinde Beşiktaş’a karşı oynadığı 60 maçta 24 galibiyeti bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise Kadıköy’de 16 kez kazanabildi. Fenerbahçe, 17 Nisan 2005’te oynanan ve Beşiktaş’ın 4-3’lük üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşmadan bu yana evinde rakibine karşı kaybetmiyor.

Ligde 15 yıl sonra Aralık ayında karşılaşacaklar

Fenerbahçe ve Beşiktaş, 15 yıl sonra ligde Aralık ayında karşılaşacak. 2 Aralık 2001’de oynanan mücadelede Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etmişti. Aralık ayındaki derbilerde Beşiktaş’ın 5-4’lük üstünlüğü bulunuyor.

Düdük Hüseyin Göçek’te

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak zirveyi yakından ilgilendiren derbi mücadelesini Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kemal Yılmaz üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.

Liderlik yarışında en önemli sınav

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 12 hafta sonunda 28 puanla ikinci sırada bulunurken Fenerbahçe ise sezon başındaki kötü başlangıca rağmen topladığı 24 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Beşiktaş, ezeli rakibini mağlup ederek 30 puanla lider olan Medipol Başakşehir’i yakalamak isterken, sarı-lacivertliler de alacağı galibiyetle zirve yarışına ortak olmayı amaçlıyor.

Kaynak: İHA