Bölgesel Kros Ligi 2. Kademe Yarışları

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Küçükler ve Yıldızlar Kros Ligi 2. kademe Ege Bölgesi yarışları, yarın Pamukkale'de yapılacak.

Küçükler ve Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi 2. kademe yarışları, 3 Aralık'ta 8 bölgede yapılacak. Denizli'de yapılacak Kros Ligi 2. Kademe Ege Bölgesi yarışlarına 12 ilden toplam 210 sporcu katılacak.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Pamukkale Kros Parkuru'nda gerçekleştirilecek yarışlara Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Afyon, Burdur, Isparta, Uşak, Antalya, Kütahya ve Balıkesir illerinden katılacak atletler kategorilerine göre bin 500, 2 bin ve 3 bin metre koşacak.

Kros yarışlarında Denizli'yi Yıldız Erkekler kategorisinde 4 sporcu temsil edecek. 2. kademe yarışlarında ilk üçe girecek takımlar, 18 Aralık'ta Gaziantep'te koşulacak finallere gitmeye hak kazanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yarışlarla ilgili yaptığı açıklamada, Denizli'nin atletizmde pilot iller arasında yer aldığı belirterek, 'Türk atletizmini gelecekte temsil edecek atletler bir kez daha Pamukkale'de buluşacak, Pamukkale travertenlerinin eteklerinde yarışacak.' dedi.

Kaynak: AA