Kütahya'da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Kütahya’da, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri’deki terör saldırılarında şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karagöz Ahmet Paşa Camisi’nde önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, İstanbul ve Kayseri’deki terör saldırılarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

Terör saldırılarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, "Terör saldırılarının asıl hedefinin, siyasetin ve toplumun yönlendirilmesi olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve insanımız korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa bize düşen bunu görebilmektir. Böylelikle aklıselim ile hareket ederek istenilen gidişatın tam karşısında durabilmeliyiz. Bu saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılık ve mezhepçiliği körüklemekse biz birbirimizi daha çok seveceğiz. Küresel düşmana fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırılarla Türkiye İslam ülkeleri ile savaşa sokulmak isteniyorsa; biz daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz" diye konuştu.

Şehitler için dualar okunmasının ardından vatandaşlar alandan dağıldı. (EFE)

Kaynak: İHA