GÜNDEM ÖZETİ / 19 ARALIK 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

DIŞ DİPLOMASİ

1- Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı terör gruplarının kuşatmasındaki doğu Halep'te sivillerin ve muhaliflerin tahliye süreci ile iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Şam-Hama-Humus-Lazkiye)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Riyad'da temaslarına devam ediyor.

(Riyad)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında Hizmet Verimliliğini Artırma Çalıştayı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Müzehhip Naciye Subaşı'nın 'Aşk ve Meşk' temasıyla hazırladığı 'Mücevher Tezhip' sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılacak.

(İstanbul/18.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın son maçlarında Fenerbahçe-Gençlerbirliği, Bursaspor-Antalyaspor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/Bursa/20.00)

2- TFF 1. Lig'de 15. hafta, Giresunspor-Samsunspor müsabakasıyla tamamlanacak.

(Giresun/18.30)

3- Spor Toto 2. Lig'in 17. haftasında Beyaz Grup'ta elverişsiz saha koşulları nedeniyle ertelenen Ofspor-Zonguldak Kömürspor maçı yapılacak.

(Trabzon/13.00)

4- Voleybolda Kupa Voley kura çekimi, Efeler Ligi ve Vestel Venus Sultanlar Ligi takımlarının katılımıyla Green Park Hotel'de gerçekleştirilecek.

(Ankara/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA