Çeşme'de Satranç Turnuvalarına Yoğun İlgi

Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilciliği tarafından her ay düzenlenen satranç turnuvalarının ikincisi yoğun bir katılımlar gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi ve Uluslararası Organizatör Mehmet Sarısaç’ın koordine ettiği turnuva, Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda yapıldı. Dokuz yaş ve altı, on iki yaş ve altı, açık kategori biçiminde üç gurupta yapılan turnuvaya, Çeşme’nin dışından, İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Manisa ve İzmir’den satranç sporcuları katıldı.

Sporcular iki gün süresince toplam altı tur maç yaptı. Çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından yapılan ödül töreninde, her kategorinin ilk beş sporcusuna kupa ve ilk on sporcuya madalya ile her kategorinin birincilerine satranç temalı kol saati verildi.

Ayrıca her kategoride en başarılı ilk üç bayan sporcu, kupa ve ilk beş bayan sporcu madalya ile ödüllendirildi. Coşkulu bir atmosferde geçen ödül töreninde, sporcular kürsüye çıkmanın heyecanını yaşadılar.

Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç, satranç sporcularının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvanın, her ayın ilk hafta sonunda yapılacağını açıkladı.

Kaynak: İHA