Bilorda Şampiyonası Edirne'de

Edirne Belediye Başkanlığı ve Türkiye Bilardo Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı 20-23 Aralık 2016 tarihleri arasında Edirne’de yapılacak.

Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı, 3 Bant ve Pool (Amerikan) olmak üzere erkekler kategorisinde 2 branşta yapılacak ve şampiyonaya 3 Bant branşında Türkiye genel klasmanından ilk 32 sporcu, Pool (Amerikan) branşında ilk 16 sporcu katılacak.

Türkiye şampiyonu belli olacak

20 Aralık 2016 Salı Günü saat 12.00’de açılış seremonisi gerçekleşecek olan şampiyona sonunda, her iki branşta da 2017 yılında Türkiye’yi temsil edecek 4’er sporcu milli takıma seçilecek ve ayrıca Türkiye Şampiyonu belli olacak. 22 Aralık 2016 Perşembe Günü, Pool (Amerikan) Branşının Finali gerçekleşecek. 23 Aralık 2016 Cuma Günü düzenlenecek olan 3 Bant Branşının yarı final ve final maçları özel bir kanaldan da canlı yayınlanacak.

Bay Sihir de şampiyonaya katılıyor

1994’te ilk Dünya Bilardo Şampiyonluğunu kazanan ve dünyada "Mr. Magic" (Bay Sihir) ya da "The Turkish Prince (Türk Prensi)" lakaplarıyla tanınan, Türkiye’de bilardonun federasyon haline gelmesini sağlayan kişi Semih Saygıner de şampiyonaya katılıyor.

Şampiyonada Dünya ve Avrupa şampiyon sporcularından, Bireysel kategoride Dünya Şampiyonu Semih Saygıner ile birlikte, Dünya Kupası Şampiyonları Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel, Milli Takımlar Dünya Şampiyonu Lütfü Çenet, Artistik Dünya Şampiyonu Hacı Arap Yaman, Avrupa Kulüpler Şampiyonu Can Çapak isimleri ile birlikte her iki branşta 48 sporcu mücadele edecek.

Kaynak: İHA