'15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası'

TÜGVA İzmir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası' sona erdi Turnuvayı, DEÜ İlahiyat Fakültesi takımı kazandı.

İZMİR -Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliğince düzenlenen '15 Temmuz Şehitleri Anısına Futbol Turnuvası' sona erdi.

Buca ilçesinde bir halı sahada düzenlenen ve 15 takımın katıldığı turnuvanın finali TÜGVA Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat ile DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) takımları arasında oynandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, TÜGVA İzmir Temsilcisi Ali Köstepen ve çok sayıda futbolseverin izlediği final müsabakasını, rakibini 8-1 yenen DEÜ İlahiyat kazandı.

Final karşılaşmasının ardından turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri protokol tarafından verildi.

Milletvekili Dağ, maçtan önce gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz'un Türk siyasi tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, 'Milletin o gün yapmış olduğu mücadeleyi anlatacak, anımsatacak aktiviteler yapmak gerek. Bu günü kötü hatıralarıyla değil de millet olarak, topun, silahın, uçağın önüne çıkıp yapmış olduğumuz milli mücadele ruhunu ön plana alarak ve bunu sürekli dile getiren aktiviteler yapmalıyız. Gençlerimizin birlik ve beraberlik içinde olması ülkemizin içinde olduğu durumlarda çok önemli.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA