Yetenek Avcılarına TARIMKON Desteği

Türkiye’de spora yaptığı büyük katkıları ile Bölgenin umut projesi olarak bilinen Anadolu Spor Akademisi bu kez Uluslararası Yetenek Avcıları Projesi ile adından yine sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Genel Koordinatör Özcan Şimşek yönetiminde başlatılan bu projeye TARIMKON’un destekleri gündemde. TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi projesi girişimleri ve Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonunun destekleri ile Dünyanın umut Projesi barış, kardeşlik ve dayanışma için Köylü ve kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için hazırlanan Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi projesi kapsamında lisans öncesi Minik Futbolcu adayları için TARIMKON olarak (Futbol Dostu) projesi ile Futbolda Sağlıklı Beslenme ve Hareketli yaşam için hazırlanan proje ile Dünya çocuklarını Futbola yönlendirmeye çalışacaklarını söyledi.

Yüksel, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi projesini 81 il, 640 ilçe, 38 ülke 2.500 üzerinde üye ve 100 binin üzerinde sosyal medya takipçisi ile destek verdiklerine de dikkat çekti.

Projenin Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, daha önce Türkiye genelinde büyük başarılar elde edilen Anadolu Spor Akademisi Projesi’ne FİFA’nın verdiği desteği şimdiki FİFA Başkanı Gianni Infantino’da alabilmek ve projeyi tanıtmak için ilerleyen günler için kendisinden resmi olarak randevu talep etti. Genel Koordinatör Şimşek, Sporun, ahlaki değerlerle yakından ilişkili olduğunu, Bu değerlerin sporu özel bir eğitim aracı yaptığına vurgu yaparak, sporun kişisel gelişim, milli değerler, sosyal bütünleşme ve insani gelişim için eşsiz bir fırsat haline getirdiğini kaydetti.

Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi projesi Avrupa Koordinatörü ve aynı zamanda İsviçre’de ikamet eden Muhsin Yavuzcan, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel’ e sembolik dünya kupası hediye ederek jest yaptı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek sözlerine şöyle devam etti; "Hiç kimse her zaman kazanamaz, bazen kazanır ve bazen kaybeder. Yenilgiyi saygıyla kabullenmeyi öğrenin ve yenilgi için bir özür aramayın. Gerçek nedenler zaten her zaman görülecektir. Hakemleri veya başkalarını suçlamadan ve bir sonraki maç için daha çok çalışmalıyız” düşüncesini ve yaklaşımı kazandırmak, şampiyonluktan daha değerli bir kazanç olacaktır. Bunu yapa bilmek için Sporda; iyi beslenme iyi antrenman ve iyi dinleme şarttır. Son derece hareketli olan ve yüksek kondisyon gerektiren futbol, bir maçta kaybedilen enerji bakımından da en üst seviyelerde olan spor dallarından da bir tanesidir. Bir müsabaka da orta saha oyuncusunun ortalama 10, santraforun ortalama 6, defans oyuncusunun ise ortalama 5 kilometre koştuğunu düşünürsek kaybettikleri kalori miktarı 1500 ile 2000 arasında değişmektedir. Bu nedenle hem antrenman hem de karşılaşmadan önce ve tüm aktif spor hayatı boyunca beslenmelerine dikkat etmeli, doğru besinleri zamanında ve eksiksiz almalıdır Beslenme her sporun dalında olmaz ise olmazdır. Bu anlamda TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel’e Projemize verdiği desteklen dolayı dünya spor kamuoyu adına teşekkürlerimi sunarım. Bu proje herkesindir. Ben geleceğimiz çocuklar için barış için insanlık için bir adım atım en uzun yollar bir adım ile başlar ben bir adım attım gelin bu adımları çocuklarımız için hep beraber atalım ve unutmayalım ki; Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi projesi bir hayatı değil, birçok hayatları doldurur ve "Çocuklar O kadar masumdurlar ki bir milletin savaşını durdurabilirler. Çocuklar geleceğimizdir ve hepimizindir"

Kaynak: İHA