Yenilebilir Heykeller Sergisi Espark'ta Açıldı

Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımı (TAFED), “Yenilebilir Heykeller Sergi” açılışını Espark Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Yenilebilir Heykeller sergisinde, dünyanın en önemli aşçılık yarışması olan İKA Erfurt Dünya Aşçılar Olimpiyatları’na katılan ve 28 kategoride 17 altın, 10 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nın oluşturdukları heykeller yer alıyor. TAFED aşçısı Betül Çelebi, açılışa katılan vatandaşlara ve aşçılara, yenilebilir hamurdan yapılabilecek bir kaç ürün gösterdi.

Açılışa ev sahipliği yapan Espark’a çok teşekkür ettiğini belirten Türkiye Aşçılar Milli Takımı Direktörü Emrah Köksal Sezgin, “Espark’ta bir hafta boyunca milli takımımızın Türkiye aşçılık tarihinin en büyük başarısı olan olimpiyat 28 madalyasını aldığı ürünlerle beraber burada bir sergi açıyoruz. Öncelikle Espark’a aşçılığa ve başarıya önem verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Burada milli takım şeflerimizle birlikte hem ürünlerimizin nasıl yapıldığını, hangi tekniklerin kullanıldığı anlatılıyor, Work shoplar yapılıyor hem çocuklarla ilgili etkinlikler yapıyoruz. Cumartesi-pazar günleri bu work shoplarımız devam edecek. hafta içi de sergimiz açık kalacak. 28 tane ürünümüz burada. Tüm milli takım şeflerimiz burada. Biz de Türkiye aşçılığını en iyi şekilde temsil edip bu alanlarda kendimizi kendi halkımıza milletimize göstermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TAFED mensupları, açılışın ardından çocuklarla birlikte yenilebilir hamurdan kardan adam yaptı.

Kaynak: İHA