Türkiye Basketbol 2. Ligi

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, ilk devreyi evinde ağırladığı İçel Büyükşehir Belediyespor’a 62-77 yenilerek kapattı.

İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda oynanan TB2L B Grubu 9’uncu hafta müsabakasında, maça Çağlar Gürle, Ferit Deniz, Erhan Taşlı, Burak Burhan ve Burak Sarı 5’i başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, ligin ilk devresinin son maçında İçel Büyükşehir Belediyespor’a 62-77 yenildi. Maç başlamadan ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle iki takım, polisleri yanına alarak "Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" pankartı açtı. İlk periyotta Erhan Taşlı ve Çağlar Gürle ile oyunda kalan Bilecik Belediyespor ilk periyodu 13-19 geride kapadı. İkinci periyot dengeleri korumaya çalışan her iki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla 34-37 bitti. Üçüncü periyotta Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü 14 sayı üretirken, rakip takım 18 sayı üreterek farkı 7 sayıya çıkararak periyodu 48-55 önde tamamladı. Son periyotta Çağlar Gürle ve Aykut Karçiği’nin sayılarına Omay Yıldırım ve Erman Demirer’le karşılık veren İçel Büyükşehir Belediyespor, maçı 62-77 skorla kazandı. Alınan mağlubiyet Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ligin ilk yarısını 2 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile kapatırken 11 puanla Play-Out tehlikesi bölgesinden uzaklaşamadı.

"İnşallah ikinci yarıda daha iyi karşılaşmalar oynarız"

Maç sonunda açıklama yapan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, güçlü İçel ekibini konuk ettiklerini belirtti.

Karabulut, “Kendileri bizden iyi bir kadroya sahip ve ligdeki pozisyonları da zaten bizden iyi. İlk devre bence iyi bir basketbol oynadık biraz daha maçın içerisindeydik en azından. Üçüncü periyotta bizim kötü oyunumuz, bence hakemlerinde bazı kötü düdükleri kırılma anımızı daha da bir derinleştirdi. Sadece hakem düdükleri değil tabi bizim de kötü basketbolumuz var. Devre arasına geldik. Rakibi tebrik ediyorum. Oyunlarımıza 3-4 gün bir tatil verdik devre arası tatili. Bu arada yapabilirsek bir iki tane transfer yapmaya çalışacağız. İkinci yarıda daha iyi karşılaşmalar izletmeye, oynamaya gayret edeceğiz elimizden geldiğince. Basketbol zor bir oyun. İnşallah ikinci yarıda daha iyi karşılaşmalar oynarız” dedi.

Kaynak: İHA