Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı Açıklaması

'Yerli ile yabancı oyuncu arasındaki rekabeti oluşturmak lazım'.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 6'ncısı düzenlenen İnsan Hakları Film Günleri'ne katıldı.

Kağıthane'deki Macar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyona katılan Abdullah Avcı ile turuncu-lacivertli takımın Nijeryalı genç oyuncusu Musa Muhammed, İsveç'te yaşayan Somalili göçmenlerin buz hokeyine benzeyen 'Bandy' sporuyla topluma entegre edilmesinin sağlanmasını konu alan 'Nice People' (İyi İnsanlar) belgesel filmini izledi.

Kulüp olarak Türkiye'deki sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirten Avcı, göçmenlerin problemlerine vurgu yaptı.

Spor Toto Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayısına değinen deneyimli teknik adam, 'İki sene önce yabancı oyuncu sayısı 5+3'tü. Türkiye'deki sayıyı sınırlamak veya açmak sorun değil. Sorun, yerli oyuncuya yapılacak yatırımdır. Yerli ile yabancı oyuncu arasındaki rekabeti oluşturmak lazım.' diye konuştu.

Avcı, Süper Lig'de en fazla Türk oyuncuya görev veren teknik adamın kendisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Zaman zaman yerli veya yabancı futbolcularla problemler yaşıyoruz. Aslında yerlilerle daha fazla yaşıyoruz. Bizim duygusal yapımız var. Oyuncumuz tamamen iletişim istiyor. Kulübümüzde enteresan problemler yaşadık. Çok güzel günler de yaşıyoruz. Kendi adıma en fazla yerli futbolcu oynatan teknik direktörüm. Bu, genç milli takımlarda çalışmam ve oyuncu havuzunu iyi bilmemden kaynaklanıyor.'

Medipol Başakşehir'in 20 yaşındaki Nijeryalı futbolcusu Muhammed ise, 'Göçmenlerle ilgili problemleri kendi ülkemizde de yaşadık. Çok genç yaşta bu yolculuğa başladım. Yabancı bir oyuncu olarak ülkeye adaptasyon konusunda yaşadığımız sıkıntılar, dil, kültür ve yemek gibi şeyler oluyor. Ne olursa olsun sabırlı olmak lazım. Kültürü ve insanları anlamaya çalıştığınız zaman sorunları aşabiliyorsunuz.' ifadelerini kullandı.

Muhammed, Türkiye'de ırkçılık problemleriyle karşılaşmadığına değinerek, 'Türkiye'ye geldiğimden beri hiçbir problemle karşılaşmadım, çünkü Türk halkı çok cana yakın. Türkiye'de böyle bir şey yok ama dünya genelinde sorunlar yaşanıyor.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA